Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο περικύκλωσης της Ελλάδας από την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδρυση τουρκικής ναυτικής βάσης στη Μισράτα της Λιβύης, όπως συμφώνησε ο Χουλουσί Ακάρ με τον Φαγιέζ αλ ΑΣάρατζ υπό την επιδοκιμασία του Κατάρ, θα πρέπει να έχει χτυπήσει αρκετά «καμπανάκια» στην Ελλάδα.

Τα δύο κράτη-τρομοκράτες μετατρέπουν την Λιβύη σε τουρκική στρατιωτική βάση, η οποία θα λειτουργεί προφανώς ως ορμητήριο για όλες τις βλέψεις που έχουν οι Τούρκοι στην περιοχή, θέτοντας ως θεμέλιο το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Και αυτό είναι μια εξέλιξη με ασύλληπτες συνέπειες τόσο για την ίδια τη Λιβύη, όσο για την Αφρική και τη Μεσόγειο, αλλά και την κατανομή ισχύος με την τουρκική παρουσία  σε χώρες αυτών των περιοχών να αυξάνεται.

Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει, ειδάλλως θα έχει να αντιμετωπίσει και μέτωπο στο νότο, με τουρκικές βάσεις να… ξεφυτρώνουν γύρω της. Η χώρα μας θα βρεθεί πολύ σύντομα περικυκλωμένη στρατιωτικά από την Τουρκία, χωρίς να το καταλάβει, γιατί θυμίζουμε ότι εκτός από τη Λιβύη, η τουρκική περικύκλωση συμπεριλαμβάνει και την Αλβανία.

Η Άγκυρα υλοποιεί το σχέδιο μεθοδικά και χωρίς παλινωδίες, καθώς όποιο κενό αφήνει η Ελλάδα το καλύπτει αυτή. Και ενώ η ελληνική εθνική μειονότητα τελεί υπό απηνή διωγμό από το τουρκοκρατούμενο πολιτικό καθεστώς της Αλβανίας, αποδυναμώνοντας την επιρροή της Αθήνας στον ζωτικό χώρο της βόρειας Βαλκανικής, η Τουρκία έχει καταφέρει να εισχωρήσει στους μηχανισμούς διαμόρφωσης της αλβανικής στρατηγικής και του διεθνούς προσανατολισμού της χώρας, επηρεάζοντας καταλυτικά τις εξελίξεις.

Ότι ακριβώς, δηλαδή, πράττει και στη Λιβύη, στηρίζοντας την υπό προθεσμία κυβέρνηση της Τρίπολης, στα νώτα της Ελλάδας.

Και όσοι επιχειρούν να υποβαθμίσουν το περιεχόμενο των διαφόρων, μέχρι τώρα, αλβανοτουρκικών στρατιωτικών συμφωνιών, αγνοούν ότι μεθοδικά τουρκοποιείται ο αλβανικός στρατός.

Αυτό στη στρατιωτική γλώσσα (την οποία δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί) σημαίνει σε υποθετικό σενάριο συνολικής κρίσης στην περιοχή: Αλβανοί πολιτοφύλακες με άφθονο τουρκικό οπλισμό στον βορρά της Ελλάδας και Τουρκομισθοφόροι μαχητές έτοιμοι στη Μισράτα της Λιβύης, στα νοτιοανατολικά της Ελλάδας.

πηγή: newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ