Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2024

Γιατί έκανε παρέμβαση υπέρ του Μπάιντεν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έκανε παρέμβαση στο συνέδριο των Δημοκρατικών (του υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν), κατά την τρίτη μέρα του οποίου περιλαμβάνονταν ομιλίες, της υποψήφιας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον. Βέβαια, η κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε δυσαρέσκεια, ειδικά μετά το μήνυμα-προσευχή που ουσιαστικά «ζητούσε» τη νίκη του Μπάιντεν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

«Ελεήμον και στοργικέ Θεέ μας, καθώς μαζευόμαστε με καθαρό νου και καθαρή καρδία για χάρη του έθνους και του μέλλοντος του, προσευχόμαστε για να λάμψει το φως της παρουσίας σου στους εκλέκτορες αυτού του συνεδρίου και στον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για το υψηλότερο αξίωμα στη χώρα.

Καθώς αντιμετωπίζουμε το μέλλον ως ένα αμερικανικό έθνος, φέρε στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας και ενέπνευσε τους καλύτερους αγγέλους μας, με ειρήνη, δικαιοσύνη και γενναιοδωρία, ώστε να πολεμήσουμε ενάντια στην αδικία, την ανισότητα και το μίσος, και να επιτύχουμε ένα κοινό καλό, ένα μεγαλύτερο καλό.

Προσευχόμαστε εις το όνομα της Αγίας Τριάδας. Αμήν», ανέφερε στην ολοκλήρωση του μηνύματός του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ποιος όμως ήταν ο λόγος να στείλει μήνυμα στο Συνέδριο των Δημοκρατικών υπέρ του Μπάιντεν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής; Είναι μια συμπεριφορά ανεπίτρεπτη και εθνικά επικίνδυνη.

Ο επικεφαλής του ποιμνίου στις ΗΠΑ δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως κομματικό στέλεχος, φέροντας μία εμβληματική θέση τόσο στην Εκκλησία όσο και στην ομογένεια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Εκτός αν κάνει το ίδιο, με την ίδια θέρμη και στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών με τον Ντόναλντ Τραμπ, οπότε.. πάσο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ