Σουδα και Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα – Από την Ελλάδα το χτύπημα στους ισλαμιστές της Λιβύης;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ελλάδα καταφθάνουν τις επόμενες μέρες F16 από τα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα όπως σας ενημερώσαμε ήδη από το olympia. Τα αεροσκάφη που θα σταθμεύσουν στη βάση της Σουδας είναι βέβαιο πως έρχονται στη χώρα μας για να κάνουν Επιχειρήσεις υπέρ του εθνικού Λιβυκού στρατού.

Αυτό συνιστά μία ευθεία εμπλοκή της Ελλάδας υπέρ του Χαφτάρ, αρκεί μόνο να υλοποιηθεί και να το δούμε να συμβαίνει στην πραγματικότητα. Γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να σταθμεύσουν στη Σουδα αν δεν πρόκειται να γίνει επιθετική ενέργεια κατά των ισλαμιστών της Λιβύης.

Χαρη στις προσπάθειες της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγου Κωνσταντίνου Φλώρου, μετά από μαραθώνιες συνομιλίες με τους ομολόγους του από την Αίγυπτο και τα ΗΑΕ, δίνεται στην Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία να αναβαθμίσει σημαντικά τον στρατιωτικό της ρόλο στην περιοχή, συντονίζοντας τυχόν αεροπορικές επιθέσεις των ηνωμένων αραβικών Εμιράτων αλλά και της Αιγύπτου κατά της φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Τρίπολης και των ισλαμιστών που την στηρίζουν.

Και φυσικά δεν είναι άσχετες οι εξελιξεις αυτές με την πρόσφατη εμπλοκή της Μοσάντ υπέρ της παναραβικής αντιτουρκικής συμμαχίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ