Άρθρο της γερμανικής TAZ σε κάνει να δακρύζεις για την καημένη την Τουρκία

Το δακρύβρεχτο άρθρο για την «καημένη Τουρκία» το υπογράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος Jürgen Gottschlich  ο οποίος είναι επί δεκαετίες ανταποκριτής της ΤΑΖ στην Τουρκία. Είναι ενδεικτικό όμως για το που το πάνε οι Γερμανοί, ειδικά ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού εξωτερικών αυθημερόν την Τρίτη σε Αθήνα και Άγκυρα.

Η γερμανική εφημερίδα λοιπόν σε ένα δημοσίευμα που βρίθει φιλοτουρκισμού, εγκαλεί την Ελλάδα διότι εμμένει στις υποτιθέμενες – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – παρότι αυτές οι θέσεις καλύπτονται από το δίκιο της θάλασσας του ΟΗΕ.

Επιτίθεται σε Ελλάδα και εμμέσως στην Γαλλία, ότι χρησιμοποιούν ως ασπίδα την ΕΕ για να μην προσέλθουν στο τραπέζι του συμβιβασμού με την Τουρκία. Αγνοεί προφανώς η γερμανική εφημερίδα ότι κάθε εκχώρηση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστά εκχώρηση Φιλοτουρκικό άρθρο, Γερμανία, Τουρκία, Ελλάδα, διεθνές δίκαιοευρωπαΐκής κυριαρχίας, άρα και εκχώρηση γερμανικής κυριαρχίας. Εκτός εάν η Γερμανία έχει αποχωρήσει από την ευρωπαΐκή ένωση και δεν το γνωρίζουμε.

98C36123 D1E5 4C8D 83AB F393477E9002
Ο Γερμανός δημοσιογράφος Jürgen Gottschlich της TAZ, επί χρόνια ανταποκριτής στην Τουρκία

Ο συντάκτης, Jürgen Gottschlich, παρουσιάζει με περισσή συγκίνηση την Τουρκία ως «απομονωμένη από την Ευρώπη«, ως δυστυχισμένη επειδή ακροβατεί μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας. Μάλλον ο συντάκτης δεν έχει πάρει είδηση ότι η Τουρκία παίρνει παραμάζωμα τις υπερδυνάμεις ώστε να προβεί σε θηριωδίες στην Συρία, την Λιβύη, το Ιράκ και όπου αλλού έχει την ευκαιρία.

Εννοείται ότι επαναλαμβάνει πως η περιοχή είναι διαφιλονικούμενη και πως η συνεχής επίκληση στο διεθνές δίκαιο τορπιλίζει τις προσπάθειες για διμερή διάλογο, που πραξικοπηματικά και διακαώς επιθυμεί η Γερμανία.

Άστα διαβάζουν αυτά όσοι πιστεύουν πως οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ