Το παραμύθι της Ουνέσκο και η ασυδοσία του Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν βεβηλώνει τα ιερά και τα όσια του ελληνισμού, και εμείς φωνάζουμε την Ουνέσκο! Την Ουνέσκο που ο Ερντογάν και η Τουρκία την έχει γραμμένη κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και συνεχίζει ανενόχλητος το βάρβαρο έργο του. Η Ουνέσκο φυσικά, εισπράττει.

Αν «χτυπήσεις» το λήμμα UNESCO στο Google, θα μάθεις και τα εξής: «Στόχος του Οργανισμού αυτού είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών διά της εκπαίδευσης, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η UNESCO αποτελεί ένα διεθνές κέντρο επικοινωνίας αλλά και εργαστήριο ιδεών στη δημιουργία προτύπων στη συνομολόγηση διεθνών συνθηκών σε πλείστα αναδυόμενα προβλήματα, όπως ηθικής τάξης, καθώς και τον σεβασμό και τις κοινές αξίες κάθε πολιτισμού των λαών. Ο σύγχρονος ρόλος του Οργανισμού αυτού κρίνεται πολύ σημαντικός ιδιαίτερα στην αναζήτηση παγκόσμιων οραμάτων για τον αμοιβαίο σεβασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη των λαών που υπαγορεύουν σχετικές συνθήκες των ανθρώπινων δικαιωμάτων, με απώτερο στόχο την εξάλειψη της φτώχειας ή τουλάχιστον τον περιορισμό της».

agia sofia peosefhi
Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από τους τούρκους

Και όταν βλέπεις τι γίνεται στη γειτονική Τουρκία, όπου ο παρανοϊκός δικτάτορας (με κοινοβουλευτικό τομάρι στην πλάτη) γράφει την UNESCO στα παλαιότερα γεμενιά του, όπως έγραψε ο άλλος εγκληματίας, Ετζεβίτ, στα δικά του τον ΟΗΕ και τα κάθε τόσο «ψηφίσματά» του, που καλούσαν τους Μογγόλους να αποχωρήσουν από την ελληνική Κύπρο, καταλαβαίνεις ότι η περίφημη UNESCO είναι για να δίνει (αν δίνει, δεν είμαι βέβαιος) «άδειες» σε κάποιους «ομίλους φίλων» της για να στήνουν μαγαζάκια, να οργανώνουν πανηγυράκια δώθε κείθε και να βγάζουν από χαρτζιλίκι έως να μαζεύουν χοντρό κομπόδεμα!

Και καλά κάνουνε οι μουστερήδες και βγάζουν χρήμα, αλλά μη μας λέει η UNESCO ότι επιτελεί «υψηλό κοινωνικό και πολιτισμικό έργο» παγκοσμίως, διότι ο γενίτσαρος Ερντογάν την εξευτέλισε δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες: Μία με την Αγία Σοφιά και μία με τη Μονή της Χώρας!

Βεβαίως, έκανε ένα «πέρασμα» μια περίεργη κυρία, που βγήκε στην τηλεόραση και με ασιατική – εγγλέζικη προφορά μάς είπε κάτι φούμαρα όμοια με εκείνα που ξεφούρνιζαν ο Βάλντχαϊμ, ο Ου Θαντ, ο Κόφι Ανάν κι ο σημερινός ΟΗΕδάρχης, που ούτε το όνομά του δεν μου έχει μείνει στη μνήμη (τόσο πολύ εκτιμώ τον Οργανισμό Ηνωμένων Επιτηδείων – ΟΗΕ) κάθε τόσο για το Κυπριακό, και η παράσταση έλαβε τέλος! Τι μας είπε, δηλαδή, η UNESCO; «Λυπούμεθα πολύ! Η συνέχεια επί της -λευκής- οθόνης»…

Ο,τι και να πει η UNESCO και τα κατά τόπους παραρτήματά της (σύλλογοι της πλάκας, που ανταλλάσσουν «βραβεία» μεταξύ των μελών τους), ο Ερντογάν τής πήρε τα εσώρουχα! Την έχει γραμμένη κανονικά εκεί όπου δεν πιάνει μελάνι και κάνει ό,τι του καπνίσει! Αλήθεια, τι κάνει το εν Ελλάδι παράρτημα του Οργανισμού; Δεν είδαμε καμιά «βαριά» ανακοίνωση ούτε ακούσαμε καμιά παραίτηση!

Η ΑΚΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ