Επιβεβαιώνεται η παναραβική αντιτουρκική συμμαχία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πύρινα άρθρα σε αραβικές εφημερίδες μεγάλης αναγνωσιμότητας κατά της Τουρκίας, επιβεβαιώνουν αυτό που γράφουμε εδώ και καιρό για το μέτωπο των αράβων κατά των τούρκων, που παραπέμπει στην μεγάλη Αραβική Επανάσταση στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Τουρκία, η μάστιγα της Αραβίας!

Οι χαρακτηρισμοί κατά της Τουρκίας στον αραβικό τύπο είναι ενδεικτικοί για το κλίμα που επικρατεί. Η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως ο μεγάλος εχθρός του αραβικού κόσμου, Βάρβαρη δύναμη που εισβάλλει στα αραβικά εδάφη, αποσταθεροποιώντας τα έθνη, καταλαμβάνοντας, λεηλατώντας τον πλούτο και δολοφονώντας τον λαό τους.

Ο Ερντογάν εξάγοντας βία, τρομοκρατία και μισθοφόρους στα αραβικά έθνη, φρόντισε να χρηματοδοτήσει για να εκμεταλλευτεί τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και να τη χρησιμοποιήσει στη Συρία, τη Λιβύη, την Παλαιστίνη και το Ιράκ. Σαν κοινός ληστής, με στόχο να πάρει τον πλούτο των αράβων και να τον δώσει στους τούρκους.

Αλλά, χωρίς αυτά τα κέρδη να είναι ωφέλιμα για την ασφάλεια της χώρας του ή για τα συμφέροντα του τουρκικού λαού του, ο οποίος επιβαρύνεται με τις ανησυχίες της φτώχειας και της ανεργίας.

Ίσως το εσωτερικό πρόβλημα της Λιβύης, με τις θετικές διαδικασίες και  τις πρόσφατες εξελίξεις, να θεωρείται ο καλύτερος μάρτυρας των προσπαθειών της Σαουδικής Αραβίας και Εμιράτων ως προς αυτήν, καθώς οι ηγέτες της Σαουδικής και των Εμιράτων έσπευσαν να στηρίξουν την αιγυπτιακή πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Πρόεδρος  Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στη Λιβύη και η ατελείωτη υποστήριξη αργότερα με τις επιλογές του Καΐρου για τη διατήρηση της ασφάλειας και των δυτικών συνόρων της με το λιβυκό κράτος.

 Αυτό έκανε τον Ερντογάν να αναμετρήσει όλες τις δυνάμεις του, και να μελετήσει όλα τα σενάρια για μια αντιπαράθεση με τους Άραβες εάν παρέμεινε στην κατοχή της Τρίπολης και των γνωστών περιοχών της δυτικής Λιβύης.

 

Η ενίσχυση των σχέσεων με τους Έλληνες

 

 

Η ενίσχυση των αραβικών σχέσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο, ως δύο χώρες κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και οι οποίες υποφέρουν πολύ από τις φιλοδοξίες του Ερντογάν και τις αποικιακές επιθυμίες διαγράφοντας τα δικαιώματά τους στην ανατολική Μεσόγειο, έκανε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία με επικεφαλής τον Ερντογάν να γίνει αποδέκτης ενός νέου γύρου διεθνών αποτυχιών και αυτό το κόμμα και ο ηγέτης του περιμένουν πιθανές ευρωπαϊκές κυρώσεις, τουλάχιστον σύμφωνα με την απειλή και την υπόσχεση του Προέδρου Μακρόν στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Το τουρκικό καθεστώς θέλει τους Άραβες, οι οποίοι το καταδιώκουν, να μην εμπλέκονται  στα σχέδιά του και καθημερινά προπαγανδίζει μίσος εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων, χώρες οι οποίες έχουν σταθερή ανάπτυξη και πρόοδο λόγω της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας τους, ενώ η Τουρκία χάρη στις ανεύθυνες πρακτικές και ενέργειες του Ερντογάν ρίχνει τους Τούρκους στην ανεργία και στην κοινωνική κατάρρευση.

Θα κλείσουμε τονίζοντας τα λόγια του Αχμέτ Νταβούτογλου, του δυνητικού αντιπάλου του Ερντογάν στις προσεχείς εκλογές, του φίλου του και του πιο φημισμένου πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ανέφερε ότι ο Ερντογάν αποφάσισε να τερματίσει τον περιφερειακό και παγκόσμιο ρόλο της Τουρκίας, όταν ξεκίνησε να σαμποτάρει τις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ. Προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η πολιτική του Ερντογάν οδήγησε στην απροθυμία των Αράβων να πάνε στην Τουρκία ως επενδυτές ή επισκέπτες, απομονώνοντας τη χώρα  και χάνοντας την αξιοπιστία της, εξαιτίας του Τούρκου προέδρου και των συνεργατών του, γράφει ιστοσελίδα του Αμπού Ντάμπι.

akhbarak.net, al-ain.com,

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ