Θεσσαλονίκη: Δικαίωση για την νεκρή μεσίτρια στο Ιπποκράτειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

500.000 ευρώ καλείται να πληρώσει σαν αποζημίωση το Ιπποκράτειο στης Θεσσαλονίκη στους συγγενείς της άτυχης μεσίστιας που είχε χάσει τη ζωή της.

Η 36χρονη μεσίτρια που ήταν μητέρα τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του αγγειοχειρουργού τον Απρίλιο του 2017.

Ο 39χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής έχει καταδικαστεί από τα δικαστήρια καθώς είχε οδηγήσει την άτυχη μεσίτρια σε εγκαταλελειμμένο θάλαμο του Ιπποκράτειου, όπου της χορήγησε ισχυρά αναισθητικά που της προκάλεσαν άπνοια και αναπνευστική καταστολή.

Ο αγγειοχειρουργός όχι μόνο δεν κάλεσε σε βοήθεια άλλους γιατρούς αλλά όταν η 36χρονη κατέληξε στα χέρια του, την πέταξε γυμνή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής για να ξεφορτωθεί το πτώμα της.

Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται πως η πλημμελής καταγραφή και φύλαξη των συγκεκριμένων αναισθητικών φαρμάκων, της προποφόλης και της φαιντανύλης, από το νοσοκομείο είχαν ως αποτέλεσμα ο αγγειοχειρουργός να έχει πρόσβαση σε επικίνδυνα κόκκινα φάρμακα τα οποία και χρησιμοποίησε με ανευθυνότητα στην ασθενή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ