Ο Μητσοτάκης απέφυγε να αποκηρύξει το προσβλητικό άρθρο του Spiegel για τον Δένδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρήξη στις σχέσεις Μαξίμου και υπουργού εξωτερικών σε μια κρίσιμη για την χώρα στιγμή. Το γεγονός της ρήξης μαλιστα επιβεβαιώθηκε και σήμερα στη Βουλή καθώς ήταν έκδηλη σε όλα τα επίπεδα  η ψυχρότητα που επικρατεί στις σχέσεις του μεγάρου Μαξίμου με το υπουργείο εξωτερικών.

Αποτέλεσμα της ιδιόρρυθμης αυτής κατάστασης είναι η  διγλωσσία την οποία είχαμε παρατηρήσει  εκτος τη Βουλή σήμερα και σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή των μυστικών συνεννοήσεων Ελλάδας – Τουρκίας με την εποπτεία της Γερμανίας, συνομιλίες για τις  οποίες το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν είχε ιδέα.

Σήμερα στη Βουλής, παρότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να αποκηρύξει ή έστω να διαψεύσει το δημοσίευμα του Σπίγκελ, απέφυγε να το πράξει, γεγονός που  θεωρείται εξαιρετικά σοβαρό, διότι οι ισχυρισμοί του γερμανικού περιοδικού είναι άκρως προσβλητικοί όχι μόνο για τον κύριο Νίκο Δένδια, αλλά κυρίως για τον έλληνα πρωθυπουργό.

Τι έγραψε το Spiegel

Το Spiegel ισχυρίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τορπίλισε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ερήμην του Δένδια! Τι σημαίνει όμως αυτό; Γιατί μπορει το Spiegel να φωτογραφίζει σαν εμπρηστή και εμπόδιο για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τον Νίκο Δένδια, ο πρωθυπουργός όμως Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ενδοτικός, ως υπάκουος στα κελεύσματα των Γερμανών και – το κυριότερο – υπέρμαχος της μη επιβολής κυρώσεων της ΕΕ στην Τουρκία!

Με δυο λόγια, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται ως σαμποτέρ της εθνικής γραμμής της Ελλάδας ως προς την Ευρωπαΐκή Ένωση!

Η άρνηση λοιπόν του πρωθυπουργού να αποκηρύξει ένα δημοσίευμα το οποίο τον πλήττει προσωπικά, επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν τις σχέσεις του με τον Νίκο Δένδια σε κρίσιμο σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ