Κορωνοϊος Νέα κρούσματα – Στο κόκκινο η χώρα μετά τη χθεσινή εκτόξευση των κρουσμάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα 293 εκτοξεύτηκαν χθες τα κρούσματα Κορωνοϊού στη χώρα μας με αποτέλεσμα να έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός σε Μαξίμου και υγειονομικές αρχές. Ήδη εξετάζονται συμπληρωματικά μέτρα με επίκεντρο την μεγαλύτερη χρήση μάσκας καθώς υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτική χρήση της από όλους σε όλους τους εξωτερικούς χώρους τουλάχιστον για αρχή.

Η εξαρση διανύει στάδια ανοδικής πορείας που θα πρέπει να ανακοπεί πριν ο αριθμός των κρουσμάτων πάψει να είναι διαχειρίσιμος και οι μονάδες υγείας καταρρεύσουν από τις εισαγωγές ασθενών.

Η περίπτωση ενός γενικού lockdown είναι το εφιαλτικό σενάριο που έχει απορριφθεί πολλάκις και δημόσια και σε κλειστές συζητησεις των αρμοδίων αρχών.

Έτσι αρχικά σχεδιάζεται η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και ο περιορισμός στη λειτουργία καταστημάτων και υπηρεσιών.

Ενώ το μεγάλο αγκάθι παραμένει το άνοιγμα των σχολείων καθώς θα είναι τρομερά δύσκολα να ανοίξουν αν τα κρούσματα εκτοξευτούν και άλλο. Για φανταστειτε τι θα συμβεί αν φτάσουμε να έχουμε 1000 κρούσματα σε 15 μέρες, πόσο δύσκολο θα είναι να ληφθεί μια τόσο σημαντική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ