Ebru Timtik: Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν “δολοφόνησε” άλλη μια αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκάλα δικηγόρος Ebru Timtik, που βρίσκονταν σε απεργία πείνας 238 ημερών μετά την καταδίκη της πέρυσι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το δικηγορικό της γραφείο.

Το Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο ανέφερε στο Twitter ότι η Ebru Timtik πραγματοποιούσε απεργία πείνας απαιτώντας μια δίκαιη δίκη και πως η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά νωρίς σήμερα.

Θυμίζουμε πως ο Aytaç Ünsal και η Ebru Timtik ανακοίνωσαν στις 5 Απριλίου (2020) πως μετέτρεψαν την απεργία πείνας αόριστης διάρκειας σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Οι «δικηγόροι του λαού», οι οποίοι είναι κρατούμενοι περίπου για 3 χρόνια, καταδικάστηκαν συνολικά σε 159 έτη φυλάκισης, «ως αποτέλεσμα των αποφάσεων της δίκης που ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος της αυταρχική» σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που δημοσίευσε το «Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο». Οι δύο δικηγόροι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου για να απαντήσουν «στη γεμάτη με αυταρχισμό δίκη, τις αδικίες και τις πιέσεις που δέχτηκαν».

Να σημειώσουμε πως μια έφεση στην καταδικαστική ετυμηγορία που υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2019, απορρίφθηκε τον Οκτώβριο, ενώ μια επιπλέον έφεση εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ