Με το βέτο θα ταρακουνηθούν Τούρκοι και φίλοι

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε την δυνατότητα που έχει η Ελλάδα να ασκήσει το δικαίωμα ΒΕΤΟ έναντι της Τουρκίας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.
Πιστεύουμε πως δίπλα στην Ελλάδα θα συνταχθούν άμεσα, η Γαλλία, η Αυστρία και η Κύπρος. Άγνωστο τι θα κάνουν οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών αλλά καμία σημασία δεν έχει αφού ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα του ΒΕΤΟ.

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Είναι γνωστό ότι, το δικαίωμα της αρνησικυρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιείται πρωτίστως από τις εκάστοτε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκτός των άλλων και για το εθνικό τους συμφέρον. Κι η Ελλάδα όντως, με την ενέργειά της αυτή, θα προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα.

Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις από μία τέτοια πράξη;

Η Τουρκία θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αφού κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν θα μπορεί πλέον να της δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο ισχύει το Βέτο.
Μπορεί να ζητηθεί ακόμη, να ισχύσουν οι τελωνειακές διατάξεις για την Τουρκία, όπως αυτές για τις τρίτες χώρες (αύξηση των δασμών με σοβαρές συνέπειες στην Τουρκική οικονομία).
Η Γερμανία θα δεχθεί ένα ηχηρό χαστούκι από την Ελλάδα για την φιλοτουρκική στάση που μέχρι σήμερα τηρεί και που τόσο επικίνδυνη είναι για την χώρα μας και θα κατανοήσει πως δεν μπορεί να «παίζει μπάλα» μόνη της στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα θα είναι και μία γλυκιά απάντηση της Ελλάδας για την μνημονιακή πολιτική που ακολουθήθηκε σε βάρος της.

Το ΝΑΤΟ είναι υποχρεωμένο να δεχθεί το ΒΕΤΟ της Ελλάδας γιατί έγιναν και γίνονται προκλητικές και άκρως επικίνδυνες παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της από την Τουρκία. Η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερά στη θέση, ότι δεν αποσύρει το ΒΕΤΟ, αν η Τουρκία δεν σταματήσει τις επιθετικές της ενέργειες καθώς επίσης κι αν το ΝΑΤΟ δεν δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στη χώρα μας ότι θα ενεργεί για την προστασία των μελών της όπως αυτό προβλέπεται από το καταστατικό του.

Αντιλαμβάνεται ακόμη κι ο απλός πολίτης, τους κραδασμούς που θα προκληθούν. Είναι βέβαιο, πως οι «σύμμαχοι» και «εταίροι» μας θα τρέξουν παρακαλώντας για να άρει η Ελλάδα το ΒΕΤΟ. Δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι άλλο γιατί απλά δεσμεύονται από τους καταστατικούς χάρτες των οργανισμών τους. Καταστατικούς χάρτες που οι ίδιοι συνέταξαν και που όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδέχθηκαν και ψήφισαν. Με απλά λόγια, δεν μπορούν να αναιρέσουν τον εαυτό τους! Με αυτή την παρέμβαση, είναι δεμένοι χειροπόδαρα!

Λέμε λοιπόν για μια ακόμη φορά στους πολιτικούς που συνεχίζουν να απογοητεύουν τους Έλληνες.

– Ορθώστε το ανάστημά σας, αποβάλλετε τα φοβικά σας σύνδρομα, ενεργήστε με σύνεση, αποφασιστικότητα και θάρρος. Με απλά λόγια: Υπηρετήστε την Ελλάδα!
Η Ελλάδα πρέπει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και απέναντι σε εκείνους που την εμπαίζουν προσποιούμενοι τον «σύμμαχο», τον «εταίρο».
Ο Σουλτάνος είναι βέβαιο πως δεν περιμένει μια τέτοια ενέργεια από την Ελλάδα. Εξάλλου οι φίλοι του Αμερικανοί και Γερμανοί, του δίνουν σχετικές διαβεβαιώσεις.

Ποια θα είναι η αντίδρασή του;

Δύσκολο να απασφαλίσει με την Τουρκική οικονομία να καταρρέει. Δεν θα τολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως έχει πολλά ανοικτά μέτωπα με άλλες χώρες και μάλιστα τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περίμενε. Το πιο πιθανό είναι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια κι από Σουλτάνος να μετατραπεί σε… παλλακίδα του χαρεμιού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ