Εθνική ντροπή για την πυρκαγιά στις Μυκήνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι «υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Δ/Ε Μυκηναίων του δήμου Άργους – Μυκηνών»… Μια φωτιά που έπληξε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, περνώντας μέσα από αυτόν… Σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση έχουμε τεράστια καταστροφή…

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η πυρκαγιά στις Μυκήνες αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Η πυρκαγιά στις Μυκήνες, η οποία έπληξε και τον αρχαιολογικό χώρο περνώντας μέσα από αυτόν, προκαλεί βαθύτατη θλίψη και ανησυχία σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» αναφέρει ο κ. Ραγκούσης και προσθέτει: «Ταυτόχρονα όμως προκαλεί και σοβαρότατα ερωτήματα το γεγονός ότι υπήρξε τέτοιας έκτασης καταστροφή, δεδομένου ότι πρόκειται κυρίως για μια αγροτοδασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση».

Κλείνοντας υποστηρίζει ότι «τα ερωτήματα γίνονται ακόμη πιο έντονα μετά την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος με μήνυμα στο Twitter, στις 18.20, ότι υπήρξε μεν ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά κάποιες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ

«Όταν δεν μπορείς να προστατεύσεις τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και την ιστορία σου, τότε πλέον ανήκεις στην ιστορία και αποτελείς παρελθόν.

Είστε κυβέρνηση σε αποδρομή λόγω ανικανότητας.

“Γ’αυτά τα μάρμαρα επολεμήσαμε” -Μακρυγιάννης-»

Η πρώτη εκτίμηση για την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών από το Υπουργείο Πολιτισμού

Μυκήνες: Τεράστια φωτιά και δεν μιλάει κανείς (Βίντεο)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ