Συναγερμός από τις ασταμάτητες τουρκικές απειλές για απόβαση στο Καστελλόριζο

Οι απειλές των Τούρκων ακόμη και για απόβαση στο Καστελλόριζο έχουν θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Ερντογάν ψάχνει το θερμό επεισόδιο κι εμείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσουμε στην παγίδα του. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα πρέπει να απαντήσουμε αποφασιστικά στις προκλήσεις.

Η ισλαμική φυλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σε πρωτοσέλιδό της φιλοξένησε φωτογραφία Ελλήνων στρατιωτών στο λιμάνι του Καστελλόριζου και επικαλούμενη την… αποστρατικοποίηση των νησιών και τις αναλύσεις Τούρκων καθηγητών, ευθέως ανέφερε πως η Τουρκία έχει αποκτήσει… δικαίωμα «στρατιωτικής επέμβασης» στο νησί!

Προσθέστε σε αυτό τις ολημερίς κι οληνυκτίς αναφορές από μέρους της Τουρκίας στο ελληνικό νησί και δεν θέλει πολύ να καταλάβει κανείς ότι… τρώγονται για δημιουργία θερμού επεισοδίου!

Το αποκάλυψε άλλωστε και η γερμανική Die Welt, η οποία έκανε λόγο για εντολή του Ερντογάν  στους στρατηγούς του να βουλιάξουν ένα ελληνικό πλοίο, ή να καταρρίψουν ένα μαχητικό!

Η ελληνική πλευρά δεν τα αγνοεί όλα αυτά και βρίσκεται σε συναγερμό διαρκείας σε όλες τις βαθμίδες, με το Πολεμικό Ναυτικό να είναι απλωμένο στο Αιγαίο για παν ενδεχόμενο, έχοντας το νου του τόσο στο Καστελλόριζο, όσο και στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά και τις βραχονησίδες που θα μπορούσαν να «απασχολήσουν» την Τουρκία.

Αυτό που πρέπει να ξέρουν ωστόσο όσοι έχουν «περίεργες« ιδέες, είναι πως  όποιος παραδώσει το Καστελλόριζο, ή οποιοδήποτε άλλο ελληνικό έδαφος, δεν αναμένεται να έχει θετική κατάληξη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ