Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν στον Έλληνα πρέσβη: Μας ενοχλεί η στρατιωτική συνεργασία Αρμενίας – Ελλάδας – Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πολιτικοί που έχουν σχέσεις με τον Αλίεφ και το Αζερμπαϊτζάν, είναι εθνικός κίνδυνος.

Ο Ιλχάμ Αλίεφ-ΠτΔ του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως στο θέμα των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο όπως σε όλα τα θέματα στηρίζει την Τουρκία και εξέφρασε την ενόχλησή του για τη στρατιωτική συνεργασία Αρμενίας Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Αλιεφ δέχτηκε τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στο Μπακού Νικόλαο Πιπερίγκο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν, στην συνάντηση μιλώντας ο Αλίεφ ανέφερε πως κάποια θέματα επηρέασαν αρνητικά τις σχέσεις Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδας.

Ο Αλιεφ είπε: “Μας ενοχλεί η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Αρμενίας Ελλάδας και Κύπρου. Η Αρμενία συμπεριφέρεται επιθετικά. Οι τελευταίες εντάσεις στα σύνορα είναι προβοκάτσια της Αρμενίας. Πρόσφατα ένας Αρμένιος αξιωματικός συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να πραγματοποιήσει μία τρομοκρατική δράση στη γραμμή του μετώπου. Και ομολόγησε πώς η ομάδα του είχε την πρόθεση να επιτεθεί στους στρατιώτες και στους πολίτες μας. Εν συντομία Γερμανία είναι εχθρός του Αζερμπαϊτζάν και αυτό είναι η δική τους απόφαση”. Ο Αλιεφ ανέφερε πως ενοχλούνται από οποιαδήποτε στρατιωτική συνεργασία της Αρμενίας με άλλη χώρα, υπενθύμισε πως η Ρωσία προμηθεύει όπλα στην Αρμενία και είπε πως αυτό δεν το λέω μόνο σε σας το θέμα αυτό το έχουμε θέσει και στους Ρώσους εταίρους μας και εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για την στρατιωτική συνεργασία με την Αρμενία διότι αυτό συνιστά σημαντική απειλή για το Αζερμπαϊτζάν διότι εκείνα τα όπλα τα χρησιμοποιούν για να σκοτώσουν τους στρατιώτες και τους πολίτες μας.

Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε την Τουρκία

Ο Αλιεφ αναφερόμενος στην ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε τα εξής: “Η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλη και εταίρος μας. Για μας είναι μία αδελφή χώρα και αυτό δεν είναι μυστικό. Στηρίζουμε αταλάντευτα και σε κάθε περίπτωση την Τουρκία. και δεχόμαστε την ίδια στήριξη από τους Τούρκους αδερφούς μας. στηρίζουν σε κάθε θέμα το Αζερμπαϊτζάν και εμείς εκείνος τους στηρίζουμε στα θέματα των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και σε κάθε θέμα. Επιθυμώ να γνωρίζετε τη στάση μας. Μετά από εντολή μου η στάση αυτή κηρύχθηκε επίσημα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία Για μας δεν είναι μόνο μία φίλη χώρα είναι μία αδελφή χώρα και οι Τούρκοι Είναι αδέρφια μας. Για αυτό το λόγο θα είμαστε σε κάθε θέμα δίπλα τους. Θα ήθελα να πω κάτι θετικό αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω. Ελπίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει την ενάντια στο Αζερμπαϊτζάν πολιτική που εφαρμόζεται η προηγούμενη κυβέρνηση”.

https://www.sondakika.com/haber/haber-azerbaycan-cumhurbaskani-aliyev-den-yunanistan-a-13565369/

Πηγή: tourkikanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ