Η Ρωσία διαψεύδει με οργή τα περί Τουρκίας και NAVTEX

Σε μία κίνηση που σπανία βλέπουμε, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε οργισμένη διάψευση για τα σενάρια που ήθελαν την Ρωσία να παίρνει άδεια από την Τουρκία προκειμένου να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις ανατολικά της Κύπρου.
Η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά έντονο και οργισμένο ύφος, κάνει λόγο για συκοφάντες δημοσιογράφους και συκοφαντικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όχι μόνο μετέδωσαν την ψευδή είδηση κατά της Ρωσίας, αλλά απέκρυψαν και την διάψευση που είχε υπάρξει αμέσως μετά!

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα. Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους.

Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη Ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές ¨πλάτες¨ στην Τουρκία. Καλούμε εκείνα τα ελληνικά ΜΜΕ που προχώρησαν στη διάδοση της συκοφαντικής «πληροφορίας» να προβούν άμεσα και σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας στη δημοσίευση της απαραίτητης σε τέτοιες περιπτώσεις διάψευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ