Δημοσκόπηση – Καμπανάκι για το Μαξίμου! Υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο του 40% η ΝΔ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσκόπηση που κόβει τα φτερά του πρωθυπουργού λίγο πριν την φιέστα στη ΔΕΘ δημοσιεύουν σήμερα Τα Νέα.

Το κυβερνών κόμμα αρχίζει να συρρικνώνεται σε μια περίοδο που λόγω Κορωνοϊού και εθνικών θεμάτων θα επρεπε να εξαπλώνεται στην εμπιστοσύνη του κόσμου.

Απο ότι φαίνεται ο κόσμος έχει κουραστεί πλέον από τις καθημερινές οδηγίες και μέτρα για τον Κορωνοϊο και αρχίζει να αντιδρά στις προσταγές της κυβέρνησης.

Τα λέγανε βέβαια εδώ και μήνες, στο τέλος της καραντίνας ο κόσμος δεν θα θυμαται ούτε ότι τον έσωσε ο Μητσοτάκης ούτε τίποτα, μόνο ότι ο Κορωνοϊος έχει τσακίσει την ήδη επιβαρυμένη οικονομία και καθημερινότητα του καθε πολιτη αυτής της χώρας.

Ειναι και τα μέτρα με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας που δημιουργούν ένα αίσθημα  καταπίεσης όσο και αν κάνουν στην κυβέρνηση ότι δεν το καταλαβαίνουν.

Το μεγαλύτερο όμως στραπάτσο, ειδικά από  παραδοσιακούς ψηφοφόρους της γαλάζιας παράταξης έρχεται από το διάγγελμα υποτέλειας του Μητσοτακη για τα Ελληνοτουρκικα που σε συνδυασμό με καθημερινές δηλώσεις κυρίως βουλευτών της ΝΔ ( πχ Ρωμανός ) δημιουργούν ένα κλίμα ότι η επίσημη κυβέρνηση της χώρας φοβάται τους Τούρκους και είναι πρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις που θα τσακίσουν το ελληνικό φιλότιμο.

Τι λέει η δημοσκόπηση:

ΝΔ: 39,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 22,5%

ΚΙΝΑΛ: 7%

ΚΚΕ: 5,2%

Ελληνική Λύση: 3,5%

ΜέΡΑ25: 2,5%

Άλλο: 4%

Οπως καταλαβαίνετε η κατάσταση δεν είναι πλέον ρόδινη για την ΝΔ. Και όσο για κάποιους που θα τρέξουν να πουν ότι το 39,5% είναι μεγάλο ποσοστό ας έχουν στο μυαλό τους ότι τα ποσοστά για να κρατηθούν χρειάζονται και πράξεις και η κυβέρνηση αυτή την στιγμή δεν μπορεί να πράξει τίποτα θετικό.

Ακομη και η προσπάθεια με το νέο πτωχευτικό δίκαιο που θέλησαν να το περάσουν σαν κίνηση που θα σωσει μερίδα πολιτων από τη λαίλαπα των πλειστηριασμών που αρχίζει, έπεσε στο κενό.

Ισως τελικά να ήταν ιστορικό λάθος του Μητσοτάκη που δεν πήγε σε πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο μόλις είχε βγει η χώρα από το lockdown και ήλπιζαν όλοι σχεδόν οτι θα αποδώσει ο τουρισμός.

Η κυβέρνηση πλέον έχει μπει σε τροχιά καμψης που πολυ σύντομα θα γίνει τροχιά κατάρρευσης. Ισως τελικά η παρένθεση Κυριακου να είναι κοντά στο να γίνει αληθινή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ