Στην κορύφωση της η συμμαχία των αράβων κατά της Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι συνομίλησε με τον ομόλογό του από τα ΗΑΕ, Αμπντουλάχ Μπιν Ζαϊέντ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Είχε προηγηθεί η τριμερής μεταξύ Αιγύπτου, Ιράκ και Ιορδανίας.

«Αυτό συμπίπτει με την άρνηση της Ελλάδας για συνομιλίες με την Τουρκία με τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ, με στόχο τη μείωση των εντάσεων μεταξύ των δύο μερών, λόγω των διαφορών σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα και την εξερεύνηση φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως αναφέρει το ArabNews.

Και συνεχίζει, λέγοντας ότι «η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα – η οποία οριοθέτησε τα θαλάσσια σύνορά της με την Αίγυπτο σύμφωνα με αναγνωρισμένες διεθνείς συμφωνίες – με τις έρευνες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο από μόνη της, μια κίνηση που αντιμετωπίστηκε με μεγάλη διεθνή καταδίκη».

nb shukri bin zayed

Ο Μπιν Ζαϊεντ επιβεβαίωσε την απόρριψη της χώρας του από κάθε μέτρο που απειλεί τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται αυτές τις ημέρες στελέχη και πολεμικά αεροσκάφη των ΗΑΕ, για κοινά γυμνάσια με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ