Η αντιτουρκική πανστρατιά διευρύνεται! Επίλεκτοι της Αρμενίας κατά της Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

450 Αρμένιοι πολεμιστές, έφτασαν επίσημα στη Συρία για να πολεμήσουν κατά των Τούρκων εντασσόμενοι στον Συριακό Αραβικό Στρατό. Οι Αρμένιοι θα πολεμήσουν ως μισθοφόροι, εντασσόμενοι στις δυνάμεις της Συρίας. Οι Αρμένιοι είναι εξαιρετικοί πολεμιστές, εκπαιδευμένοι και έμπειροι λόγω της πολυετούς σύγκρουσης με το Αζερμπαϊζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Κυρίως όμως τρέφουν μέγιστο μίσος για τους Τούρκους, το οποίο δεν κρύβουν.

DA9EB100 9CEE 46BC B61D 739AD38C7FB8
Φωτό από την άφιξη των Αρμένιων μισθοφόρων στη Συρία (nziv.net)

Αντίθετα αγωνίζονται σε όλα τα μέτωπα, στο πολιτικό, στο διεθνές, στο εμπορικό και φυσικά στο στρατιωτικό κατά της Τουρκίας. Ο αγώνας τους αυτός οδήγησε στην αναγνώριση της αρμένικής γενοκτονίας. Κορυφαία εκδήλωση όμως του αγώνα των αρμενίων αποτελεί η επική επιχείρηση Νέμεσις, στην οποία εξοντώθηκαν οι εμπνευστές της αρμένικής γενοκτονίας.

Επιχείρηση Νέμεσις: Η “εκδίκηση” των Αρμενίων για την Γενοκτονία. Μία άγνωστη ιστορία.

Επιπλέον οι συνθήκες μάχης στην Αρμενία και στην μεθόριο με το Αζερμπαϊτζάν είναι παρόμοιες με τις συνθήκες πολέμου της Συρίας, καθώς και οι συγκρούσεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν περιορίζονται σε κάποια συνοριακή γραμμή αλλά είναι γενικευμένα πολεμικά επεισόδια.

Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την αντιτουρκική συμμαχία στην Συρία όπου πλεόν με τον Στρατό της Συρίας πολεμούν: ο ρωσικός στρατός, η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν, Σιίτες πολιτοφυλακές που μεταφέρθηκαν από το Ιράκ, το Λίβανο, το Ιράν και αλλού, Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Σιρίας και του Ιράκ και τώρα οι Αρμένιοι.

A6F87089 49D0 4172 9E2E 56F1B19398E3
Τούρκοι εκπαιδεύουν ισλαμιστές τρομοκράτες στην Συρία

Εναντίον του Στρατού της Συρίας είναι:

Ο τουρκικός στρατός, σουνίτες από την Τσετσενία τις αραβικές χώρες, από την βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή ως ισλαμοφασιστες του ISIS.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει 450 μαχητές από την Αρμενία στο πεδίο της μάχης στη Συρία για να πολεμήσει μαζί με τις πολιτοφυλακές του Άσαντ.

Οι Αρμένιοι μισθοφόροι προσλήφθηκαν από το φιλοκυβερνητικό κόμμα Τσενάκ, το οποίο δραστηριοποιείται στη Συρία και τον Λίβανο, και εδρεύει στο Λίβανο, όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο. 

Το τάγμα συνοδεύεται από τον Ταξίαρχο Mussan Nafnuf των συριακών  στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών, σε συντονισμό με τη ρωσική βάση Χμέιμιμ.

Η πρόσληψη των Αρμένιων μισθοφόρων έγινε δυνατή όταν άρχισε η Ρωσία να υποστηρίζει την αρμενική κυβέρνηση στη σύγκρουσή της με το Αζερμπαϊτζάν,  το οποίο υποστηρίζεται από την Τουρκία με όπλα και εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ