Συνάντηση Μητσοτακη – Μακρον σημερα Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας

Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα λέει μια παροιμία. Σε μια περίοδο που οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας σφυρίζουν αδιάφορα οσο αφορά την τουρκική προκλητικότητα, η Γαλλία ειναι η μόνη χώρα που στηρίζει οχι μόνο με λόγια αλλα και με πράξεις την Ελλάδα.

Μεσα σε ένα εξαιρετικά καλό κλίμα λοιπόν Μητσοτακης και Μακρον θα συναντηθούν σημερα στην Κορσική σε μια επιπλέον προσπάθεια στήριξης της χώρας μας απο τον Γάλλο πρόεδρο.

Στα πλαίσια της αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών η Ελλάδα ειναι έτοιμη να προμηθευτεί τα τελευταίας  γενιάς νεα αεροσκάφη Rafale ενώ εξετάζονται και οι φρεγάτες Fremm που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια γρήγορη λύση για το πολεμικό μας ναυτικό μέσω δανεισμού τους.

Περα απο τις αμυντικές δαπάνες η στήριξη της Γαλλίας ειναι έμπρακτη σε όλα τα επίπεδα, ειδικά μεσα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ειναι τυχαίο άλλωστε που ο Εμμανουέλ Μακρον ειναι ο μόνος ευρωπαίος ηγέτης που εχει προσχωρήσει τοσες πολλές φορές σε σκληρές δηλώσεις κατα της Τουρκίας αλλα και πράξεις στέλνοντας το Γαλλικο αεροπλανοφόρο στην Αναντολικη Μεσόγειο απέναντι  απο τον Τουρκικό στόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ