Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Η οργή του Μακρόν για τις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελεσίγραφο πλέον του Μακρόν στον Μητσοτάκη, όπου αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε κοινή δήλωση με τον Έλληνα πρωθυπουργό αναφορικά με την υποτιθέμενη στρατηγική συμφωνία, στην διάσκεψη των MED7. Αναμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ώστε ο μακρόν να βεβαιωθεί ότι ο Μητσοτάκης δεν θα τον εξαπάτηση για ακόμα μια φορά.

Μπορεί τα γεωπολιτικά συμφέροντα Ελλάδας και Γαλλίας να ταυτίζονται την δεδομένη στιγμή, όμως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει όχι μόνο να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αντίθετα παραμένει εξοργισμένος μαζί του.
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στην Ευρωμεσογειακή σύνοδο, όπου παρά τις προσπάθειες πολλών από την ελληνική πλευρά, ο Γάλλος πρόεδρος δείχνει να αγνοεί παντελώς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αφού δεν υπήρξε ουδεμία συγκεκριμένη ανακοίνωση περί στρατηγική συμμαχίας Ελλάδας – Γαλλίας, ενώ αντίθετα στο κείμενο των συμπερασμάτων της συνόδου γινόταν σαφέστατη αναφορά για παραβίαση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας από την Τουρκία, γεγονός που προσπαθούσε να διαψεύσει εδώ και εβδομάδες ο Έλληνας πρωθυπουργός.

synantisi 2

Εκτός εθνικής γραμμής ο Μητσοτάκης – Αποδέχεται τουρκικές θέσεις

Παίζοντας όμως και αυτός το προσωπικό του παιχνίδι, πιέζοντας τον Μητσοτάκη με αυτόν τον τρόπο να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει από την Γαλλία, να το ανακοινώσει επίσημα, να το υλοποιήσει ώστε έπειτα ο Μακρόν να τον δεχθεί στο Ελυζέ όπως έκανε με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. 

Με τον Αναστασιάδη ο Εμάνουελ Μακρόν διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και εκεί οφείλεται η παρουσία των γαλλικών Ραφάλ όπως και οι συζητήσεις για μόνιμη στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην Κύπρο.

Γιατί ο Μακρόν παραμένει εξοργισμένος με τον Μητσοτάκη;

Η οργή του Γάλλου προέδρου, όπως εχει αποκαλύψει το newsbreak.gr, διαρκεί εδώ και μήνες. Συγκεκριμένα από την σύνοδο κορυφής του Ιουλίου όπου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί ότι θα πήγαινε στο Παρίσι και έπειτα θα πήγαιναν μαζί με τον  Μακρόν στην σύνοδο των Βρυξελλών  προκειμένου να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε Τουρκία και Γερμανία, ο Μητσοτάκης τα ακυρώσει όλα την τελευταία στιγμή υπακούοντας στις εντολές του Βερολίνου! Εκθέτοντας μάλιστα ανεπανόρθωτα τον Γάλλο πρόεδρο ο οποίος είχε δέσμευση το κυβερνητικό αεροσκάφος για ένα τόσο σύντομο ταξίδι που τελικά πήγε μόνος του. Με αποτέλεσμα να δεχτεί πολύ σκληρή κριτική για το ότι απασχόλησε μόνος του ολόκληρο αεροσκάφος για μία διαδρομή τόσο σύντομη.

Εκεί ήταν που ο Μητσοτάκης έκανε πίσω στην συμφωνία για την αγορά φρεγατών, αλλά τότε ήταν που διαπίστωσε και ο Γάλλος πρόεδρος της μυστικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας με διαιτητή τον Βερολίνο, τις οποίες αγνοούσαν οι πάντες. Και φυσικά ο ίδιος ο Μακρόν που έσπευδε να βγάλει ανακοινώσεις κατά της Τουρκίας την ώρα που η Ελλάδα προσπαθούσε να τα βρει υπό τις εντολές του Βερολίνου.

Έτσι και τώρα ενώ στην ευρωμεσογειακή σύνοδο άπαντες περίμεναν κοινή συνέντευξη τύπου του Μακρόν με τον Μητσοτάκη όπου θα ανακοινωνόταν η συμφωνία για αγορά οπλικών συστημάτων και στρατηγική συμφωνία για ενεργή βοήθεια της Γαλλίας στην εθνική άμυνα της Ελλάδος, εντέλει αρκέστηκαν όλοι σε δύο φωτογραφίες σε τραπεζάκι σαλονιού.

Αντίθετα η συνέντευξη τύπου έγινε με όλα τα μέλη της συνόδου, χωρίς καμία συγκεκριμένη αναφορά στην περιβόητη στρατηγική συμμαχία που όλοι ανέμεναν.
Το σημείο κλειδί λοιπόν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι οι ανακοινώσεις που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τα εξοπλιστικά συστήματα που θα αγοραστούν από την Γαλλία. Και έχει βάλει ως ημερομηνία – ορόσημο την ομιλία του στην ΔΕΘ.

Εάν και αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προδώσει τον Γάλλο πρόεδρο, τότε είναι βέβαιο ότι όσο κοινά και αν είναι τα συμφέροντά μας με την Γαλλία, θα πρέπει να ξεχάσουμε δια παντός οποιαδήποτε βοήθεια από τον γαλλικό παράγοντα στην ελληνοτουρκική κρίση.

www.newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ