Η Τουρκία δεν ετοιμάζεται για συνομιλίες. Ετοιμάζεται για πόλεμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία μόλις αποκάλυψε την πιθανή αιτία πολέμου που θα αναζητήσει.

Όταν η Τουρκία θέτει ευθέως και επισήμως μέσω αντίNAVTEX θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, μιλώντας μάλιστα για «παράνομη στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας« κατά παράβαση διεθνών συνθηκών, τότε δεν θα πρέπει να μας έρχεται στο μυαλό κάποια αποκλιμάκωση η πρόθεση ειλικρινούς διαλόγου, αλλά τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η Τουρκία για να εισβάλει στην Κύπρο και να κατασφάξει τον κυπριακό Ελληνισμό.

99E5BBFC 8C1A 41CA 9126 D826CFFF3210
Η anti NAVTEX προκληση της Τουρκίας για την Χίο

Θυμηθείτε πως η Τουρκία επικαλέστηκε της δήθεν παραβιάσεις των συνθηκών Λονδίνου και Ζυρίχης. Θυμηθείτε τι επακολούθησε.

Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να ισχυριστεί ότι όψει των διμερών διαπραγματεύσεων τις οποίες δυστυχώς έχει δεχθεί η ελληνική πλευρά, οι τούρκοι δημιουργούν επίτηδες θέματα για να έχουν διαπραγματευτικό πλεονέκτημα και περιθώριο υποχωρήσεων προκειμένου να ζητήσουν αντίστοιχη υποχώρηση από την Ελλάδα. Δεν είναι όμως έτσι.

Πρωτοφανής πρόκληση από την Τουρκία, ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Χίου!

Αλίμονο εάν η Ελλάδα καθίσει σε τραπέζι διαπραγματεύσεων όπου θα τίθεται θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Αυτό από μόνο του θα συνιστά βαρύτατη εθνική ήττα, καθώς ουδέποτε η Ελλάδα έχει δεχθεί ακόμα και να αναφερθεί σε τέτοιο ενδεχόμενο, πολλώ δε να το συζητήσει σε επίσημο τραπέζι διαπραγματεύσεων.
Είναι άλλωστε ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οπότε η Ελλάδα «αποστρατικοποιεί», η Τουρκία εισβάλει και διαπράττει γενοκτονίες. Από την Μικρά Ασία, την Ίμβρο, την Τένεδο έως την Κύπρο. Και όποιος δεν διδάσκεται από την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Η τουρκική απαίτηση λοιπόν για την Χίο δεν είναι «διαπραγματευτικός ελιγμός« αλλά ευθεία απειλή, ακόμα και αιτία πολέμου! Γι’ αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη, διότι ο τρόπος με τον οποίον κινείται η Τουρκία διπλωματικά πριν από οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια είναι διαχρονικός και συγκεκριμένος. Κάθε εφησυχασμός είναι αδικαιολόγητος. Φανταστείτε το απευκταίο σενάριο όπου οι τουρκικές δυνάμεις θα επιτίθεται στις ελληνικές οι οποίες διενεργούν προγραμματισμένες ναυτικές ασκήσεις σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Κυρία μέριμνα λοιπόν της Ελλάδος θα πρέπει να είναι η συνεχής προετοιμασία και ετοιμότητα για αποτροπή και αντιμετώπιση τουρκικής πολεμικής ενέργειας. Όλα τα άλλα, έπονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ