17/04/2021

Πως ο αντιτούρκος Μάτις ακύρωσε το βλακώδες σχέδιο δολοφονίας του Τραμπ για τον Άσαντ!

Να σημειωθεί ότι ο τότε αμερικανός ΥΕΘΑ διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις και συνεχή επικοινωνία με τον έλληνα ομόλογό του Πάνο Καμμένο και είχε ευρεία πληροφόρηση για την περιοχή και τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας. Αυτό συνέβαλε τα μέγιστα όχι μόνο για να ακυρώσει το βλακώδες σχέδιο του Τραμπ για δολοφονία του Άσαντ. Που φυσικά θα ήταν δώρο στον Ερντογάν, όπως δώρο ήταν και η εγκατάλειψη των Κούρδων της Συρίας από τους αμερικανούς

Σοβαρότατες αποκαλύψεις από συνέντευξη του αμερικανού προέδρου στο Fox. Ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε αυτό που είχε γραφτεί το 2018 αλλά τότε το είχε διαψεύσει. Σύμφωνα με την νομολογία πλέον του ίδιου του προέδρου, ο Τραμπ το 2017 έπειτα από φερόμενη επίθεση με χημικά που έγινε από τον συριακό στρατό – και δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ – είχε Δώσει εντολή στον τότε υπουργό εθνικής άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, James Mattis, να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ!

Η εντολή για το χτύπημα δόθηκε τηλεφωνικά, ο τότε ΥΕΘΑ τον ΗΠΑ αρχικά δεν αντέδρασε, στη συνέχεια όμως ακύρωσε αυτό το σχέδιο και κάθε παρόμοιο. Να σημειωθεί ότι ο James μάθεις υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Τραμπ, μόλις ο τελευταίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσυρθούν οι αμερικανικές δυνάμεις από την Συρία,. Να σημειωθεί ότι ο James Mattis υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Τραμπ, μόλις ο τελευταίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσυρθούν οι αμερικανικές δυνάμεις από την Συρία, στην ουσία δηλαδή να προδώσει τους Κούρδους και να τους αφήσει στο έλεος των Τούρκων!

79FB13A6 D218 49C4 9D90 7F620EF071F5

Ο Mattis Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους υπουργούς άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, που γνώριζε πολύ καλά τι εστί Τουρκία και δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα ενδυνάμωνε τον ρόλο του Ερντογάν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ