Εντάλματα σύλληψης σε βάρος εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Folli Follie

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie, καθώς μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, στο στόχαστρο της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου βρίσκονται και άλλοι επιχειρηματίες και στελέχη της εταιρείας που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο της εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η δικαστική λειτουργός εξετάζει μια χρονική περίοδο 18 ετών από το 2000 μέχρι το 2018 και την εμπλοκή επιχειρηματιών και στελεχών της Folli Follie για πέντε κακουργήματα που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν προκειμένου να πετύχουν αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων.

Εκτός από τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο που προφυλακίστηκαν, η Ανακρίτρια έχει λάβει απολογίες από άλλους εμπλεκόμενους οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Εντάλματα σύλληψης εμπλεκόμενων που διαφεύγουν
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.newsbreak.gr, δύο από τους ενορχηστρωτές της απάτης μαζί την οικογένεια Κουτσολιούτσου, αδικαιολόγητα δεν προσήλθαν να απολογηθούν στην Ανακρίτρια. Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό που συμμετείχαν ενεργά με πράξεις τους στο πελώριο οικονομικό σκάνδαλο.

Για το λόγο αυτό αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τους προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην Ανακρίτρια, εφόσον εντοπιστούν.

Δικαστική συνδρομή στην Κίνα
Την ίδια ώρα η έρευνα της 38ης Ανακρίτριας συνεχίζεται στην Κίνα όπου ήταν το επίκεντρο της απάτης που έστησαν επί σειρά ετών οι «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου. Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην χώρα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την έκθεση της Alvarez & Marshal, το σκάνδαλο εντοπίζεται στην Ασία, όπου το 90% του τζίρου γίνονταν μέσω «κυκλικών», απολύτως εικονικών συναλλαγών εντός του ομίλου, με αναληθή στοιχεία των ισολογισμών της εταιρείας.

Εξάλλου, η έκθεση της PwC που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο, εντόπισε «τυφλές» χρηματοδοτήσεις θυγατρικών εταιρειών του ομίλου, δάνεια και αμοιβές προς την οικογένεια Κουτσολιούτσου και διοικούντων, υψηλότερες από αυτές που είχε εγκρίνει η Γενική Συνέλευση της Folli Follie.

Η 35η Ανακρίτρια προσπαθεί να ενώσει το… παζλ και να στηρίξει το κατηγορητήριο σε βάρος των βασικών μετόχων της εταιρείας, καθώς και άλλων επιχειρηματιών και στελεχών που κέρδισαν πολλά εκατομμύρια ευρώ χάρη στις εικονικές συναλλαγές και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες για να «δεθεί» η δικογραφία, εφόσον απαντηθούν γρήγορα τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής από την Κίνα και άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνταν η Folli Follie.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ