Συνεχίζεται ο μεγάλος διωγμός των χριστιανών στο Ιράκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Χριστιανοί από το Κιρκούκ αναγκάζονται είτε να μεταναστεύσουν είτε να εγκατασταθούν σε περιοχές όπου ζουν οι Κούρδοι για να αποφύγουν το πρόβλημα ασφάλειας και την πίεση εναντίον τους, γράφει κουρδικό δημοσίευμα.
Οι τουρκόφιλοι σουνίτες συνεχίζουν την γενοκτονία του χριστιανικού πληθυσμού του Ιράκ και η ελάχιστη που έχουν απομείνει καταφεύγουν πλέον στις κουρδικές περιοχές για να επιβιώσουν

Οι χριστιανοί πολίτες, οι οποίοι έζησαν με ασφάλεια κατά τις περιόδους κατά τις οποίες οι δυνάμεις Πεσμεργά έλεγχαν το Κιρκούκ,  τώρα είτε μεταναστεύουν, είτε εγκαθίστανται σε κουρδικές γειτονιές για να αποφύγουν το κενό ασφαλείας και την πίεση πουδέχονται εναντίον τους, μετά την απόσυρση των κουρδικών ενόπλων δυνάμεων Πεσμεργκά.

Φωτογραφίες από δεκάδες χριστιανούς που έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις κρέμονται από την εκκλησία της πόλης του Κιρκούκ.
E193FE6A 621E 403E 997E 7A15C3CEB803
Σύμφωνα με το K24, ο  Γιουσούφ Τομά Μερκές, επίσκοπος των Χριστιανών του Κιρκούκ και της Σουλεϊμανίγια Suleymaniye, δήλωσε ότι η μετανάστευση των πιστών μειώθηκε σε κάποιο βαθμό.

Όπως είπε πιστεύει ότι ήταν καλύτερο για τους Χριστιανούς να μένουν στις δικές τους περιοχές: «Οι λαοί που φιλοξενούν Χριστιανούς δεν μπορούν πλέον να το κάνουν αυτό, οπότε οι Χριστιανοί έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να μένουν στις δικές τους πόλεις».

Οι περισσότεροι από τους χριστιανούς  μετακινούνται και εγκαθίστανται στην περιοχή Sê Kaniyan, η οποία είναι κυρίως κουρδική, έξω από την πόλη και στον δρόμο Κιρκούκ – Αρμπίλ.

Οι Χριστιανοί δηλώνουν ότι ζουν σε αυτήν την περιοχή με τους Κούρδους αδελφικά διαπνεόμενοι από εμπιστοσύνη.

Εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι σε αυτήν την περιοχή δηλώνουν ότι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα όσον αφορά την πίστη και την κοινωνικότητα.

Nerina Azad

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ