17/04/2021

Ο Ερντογάν προκαλεί ευθέως τον Πούτιν στην Συρία

Σε επικίνδυνη ατραπό για την Τουρκία τίθεται πλέον η στρατιωτική της δράση στην βόρεια Συρία. Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις σε θέσεις συμμάχων των τούρκων, έπειτα και από την δολοφονία υψηλόβαθμου ρώσου στρατιωτικού που χρεώνεται στους ισλαμιστές.
Όπως είχαμε αποκαλύψει, οι ρώσοι μετά από απανωτές επιθέσεις σε θέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών που συνεργάζονται με την Τουρκία, είχαν ζητήσει συνάντηση σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο ζητώντας ευθέως από τους τούρκους να αποχωρήσουν από το Ιντλίμπ και ολόκληρη τη Συρία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τουρκία αρνήθηκε.

syria turkish invasion4
Τουρκικές δυνάμεις στην Συρία

Ακολούθησαν καταιγιστικές εξελίξεις σε στρατιωτικό επίπεδο. Ο στρατός της Συρίας ξεκίνησε σφοδρό βομβαρδισμό κατά θέσεων των τουρκικών δυνάμεων, ενώ κατέλαβε και κάποια από τα τούρκικα παρατηρητήρια, 6 σύμφωνα με πληροφορίες. Κατέστρεψε δύο τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού στρατού, ενώ την ίδια στιγμή σε άλλα τουρκικά σημεία ελέγχου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολίτες που διαδηλώνουν απαιτώντας την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος. Οι πολίτες κρατούν σημαίας της Συρίας και αφίσες με το πρόσωπο του Μπασάρ αλ Άσαντ. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πραγματοποιήθηκε επίθεση κατά τούρκων στρατιωτών με θύματα, γεγονός που ανάγκασε την Άγκυρα να στείλει ελικόπτερα για να πάρει νεκρούς και τραυματίες.

Πρέπει να είναι κάποιος εξαιρετικά αφελής για να πιστέψει ότι όλες αυτές οι ενέργειες δεν γίνονται ως απάντηση της τουρκικής άρνησης στην ρωσική απαίτηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ρωσικές πιέσεις θα αυξηθούν, όπως και οι επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων στην Συρία. Η τουρκική στρατιωτική παρουσία και εισβολή στην χώρα, μάλλον έχει ημερομηνία λήξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ