9/04/2021

Μετά την Τουρκια οι Τούρκοι ζητούν λογοκρισία και στην Ελλάδα – Ο Αλτούν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση άσκηση διώξεων για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατια

Με επιστολή του στον Στέλιο Πετσα ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρεττιν Αλτούν, ζητά την δίωξη της εφημερίδας Δημοκρατία.

320E3FDC 4DF7 4E41 A1DC 89D48AC02F98

“Εξ ονόματος της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας, καταγγέλλω με τον πλέον ισχυρό τρόπο την πρωτοσέλιδη δημοσίευση προσβολών σε ένα ακροδεξιό ΜΜΕ, προς τον ΠτΔ κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. ”

Μαλιστα Π Αλτούν αναφερει πως αντιμετώπισαν με ικανοποίηση την χθεσινή δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας λέγοντας:

“Από την άλλη πλευρά τονίζουμε ότι τέτοιες προσβολές υπόκεινται σε κυρώσεις σύμφωνα με τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα. Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει λογοδοσία από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για αυτή την ντροπιαστική και αξιολύπητη κίνηση. Η προσβολή ενός ξένου ηγέτη είναι μόνο ένδειξη απελπισίας και έλλειψης λογικής. Αυτό δεν εμπίπτει ούτε στην ελευθεροτυπία ούτε στην ελευθερία έκφρασης.

Πηγή: tourkikanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ