Πάλι η HSBC της λίστας Λαγκάρντ στο επίκεντρο του κολοσσιαίου τραπεζικού σκανδάλου

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων, του οργανισμού που ανακάλυψε τα «Panama papers» και τα «Paradise papers», αναφορικά με το κολοσσιαίο τραπεζικό σκάνδαλο (Αρχεία FinCEN) στο οποίο πρωταγωνίστησαν γνώριμες τράπεζας όπως η Deutsche Bank και φυσικά η HSBC.

Και το κωμικοτραγικό είναι πως στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα κάποιοι πήγαν να χαρακτηρίσουν το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, της HSBC δηλαδή, ως σκευωρία!

Αυτό αποδεικνύει πως η σήψη και η διαφορά είναι ριζωμένη στην Ελλάδα. Για τη Novartis, Αμερική, Γαλλία, αλλά κι άλλες χώρες εισέπραξαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο σε πρόστιμα για το σκάνδαλο. Στην Ελλάδα όμως, οι άμεσα εμπλεκόμενοι κατάφεραν να το βαφτίσουν ως σκευωρία.

Όπως έγινε και με το μεγάλο σκάνδαλο του πλοίου με την τουρκική ηρωίνη, το Noor1. Έπρεπε να ασχοληθεί το μεγάλο αμερικανικό περιοδικό The New Republic, για να ανακινηθεί  πάλι η υπόθεση που κάποιοι εδώ προσπάθησαν να την βαφτίσουν ως σκευωρία!

Τώρα έρχεται πάλι στο προσκήνιο η HSBC. Στην Ελλάδα να υπενθυμίσουμε ότι υπήρξε ακόμα και δικαστική απόφαση που έδινε αμνηστία στους φοροφυγάδες της HSBC και της λίστας Λαγκάρντ! Ευτυχώς σήμερα, το ΣτΕ όπως αποκάλυψε το olympia.gr με μία απόφαση – σταθμό ακύρωσε αυτή την αμνηστία επεκτείνοντας το όριο παραγραφής στην δεκαετία.

Πλέον, η ελληνική δικαιοσύνη έχει το λόγο. Και ελπίζουμε να είναι αμείλικτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ