Η Γερμανία επιτίθεται στην Κύπρο για το βέτο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα οφείλει τώρα και χωρίς αστερίσκους να σταθεί δίπλα στην Κύπρο για αυτή την ιστορική της απόφαση που δικαιώνει ολόκληρο τον ελληνισμό.

Η ιστορική απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να θέσει βέτο στην επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, εάν πρώτα δεν επιλυθούν σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία, εξόργισε όπως ήταν αναμενόμενο τους Γερμανούς.

Τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου όπως της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σε κείμενό της με χαρακτηριστικό τίτλο «Η απερισκεψία της Κύπρου» δείχνουν την οργή των Γερμανών οι οποίοι για ακόμα μια φορά γράφουν το ευρωπαϊκό δίκαιο στα παλιά τους τα παπούτσια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους παραδοσιακούς συμμάχους τους, τους τούρκους.

«Η απόφαση πλήττει τα συμφέροντα και το κύρος της Κύπρου. Συνδέοντας δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους ανεξάρτητα, η Λευκωσία δίνει την εντύπωση ότι η εξωτερική πολιτική της ΕΕ έχει παραλύσει», σχολιάζει η FAZ.

Και συνεχίζει: «Η Τουρκία θα ερμηνεύσει το γεγονός αυτό ως ενθάρρυνση για να σκληρύνει τη στάση της στη διένεξη για τους υδρογονάνθρακες. Για να μπορέσει η Κύπρος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι της πολύ ισχυρότερης Τουρκίας, χρειάζεται στο πλευρό της μια ΕΕ με ευχέρεια κινήσεων».

Η γερμανική εφημερίδα δίνει και μια άλλη οπτική στο λόγο για τον οποίο έθεσε βέτο η Κύπρος: «Ή μήπως η αντίσταση της Κύπρου στις κυρώσεις έχει πράγματι σχέση με τη Λευκορωσία; Εδώ και αρκετά χρόνια το νησί της Μεσογείου επωφελείται από αμφιλεγόμενης προέλευσης περιουσίες μετασοβιετικών ολιγαρχών και πολιτικών. Μήπως υπάρχουν στη Μεγαλόνησο χρήματα λευκορώσων κυβερνητικών στελεχών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις μαύρες λίστες της ΕΕ;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ