Βοήθεια–μαμούθ των ΗΠΑ στους Κούρδους του Ιράκ!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν στρατιωτικό εξοπλισμό 250 εκατομμυρίων δολαρίων στο υπουργείο Πεσμεργκά της περιοχής του Κουρδιστάν, ανακοίνωσε από το Ερμπίλ ο Αμερικανός Πρέσβης στο Ιράκ.

Ο Μάθιου Τούλερ ξεναγήθηκε στις αποθήκες των Πεσμεργκά από τον υπουργό Πεσμεργκά Σορς Ισμαΐλ. «Ο εξοπλισμός σε αυτές τις αποθήκες αποτελεί μέρος των περισσότερων από 100 οχημάτων, ασυρμάτων και συντήρησης που οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στο υπουργείο με κόστος 250 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Τούλερ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ισμαΐλ. «Αυτό είναι ένα απτό σύμβολο της δέσμευσής μας προς τον λαό του Ιράκ και την περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν».

«Εξίσου σημαντικό με τον εξοπλισμό είναι η εκπαίδευση που συνοδεύει και ήταν υπέροχο να παρατηρούμε τους στρατιώτες σε δράση πριν από την επίσημη παράδοση», πρόσθεσε.

Μέρος του εξοπλισμού που δόθηκε από τους Αμερικανούς παραδόθηκε στις κουρδικές Ταξιαρχίες Πεζικού 14 και 16  και περιλαμβάνει Humvees, πυρομαχικά και στολές, ανέφερε η Dlnia Rahman του Rudaw.

Οι ΗΠΑ παρείχαν στρατιωτική και οικονομική βοήθεια καθώς και εκπαίδευση στις δυνάμεις των Πεσμεργκά από το 2014. Επί του παρόντος πληρώνουν την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν 20 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα για να πληρώνει τους μισθούς των στρατιωτών.

Ο Αμερικανός Πρέσβης επαίνεσε τον ρόλο των Πεσμεργκά στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). «Όπως είδαμε καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκστρατείας κατά του ISIS, οι γενναίοι μαχητές των Πεσμεγκά ήταν απαραίτητοι για την ασφάλεια του Ιράκ και είμαστε ευγνώμονες για τις θυσίες που έχουν κάνει. Η περιοχή είναι πιο ασφαλής λόγω της δέσμευσής τους και του θάρρους τους», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ