Τον ενοχλεί και ο σταυρός στον Έβρο τον Ερντογάν και θα παραπονεθεί στη Μέρκελ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Yeni Akit», αναμένεται σήμερα ο «σουλτάνος» να εκφράσει τη δυσφορία του προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ αναφορικά με τον χριστιανικό σταυρό που έχει τοποθετηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το εν λόγω δημοσίευμα, που αναπαρήγαγε και η «Ahval», σημείωνε πως ο ύψους 15 μ. σταυρός που τοποθετήθηκε στη Νέα Βύσσα έχει στόχο να προκαλέσει το θρησκευτικό συναίσθημα των Τούρκων μουσουλμάνων της περιοχής.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης… ξέχασαν, βέβαια, ότι το θρησκευτικό μας σύμβολο είναι τοποθετημένο επί ελληνικού εδάφους, κι ως εκ τούτου ουδεμία χώρα μπορεί να παρέμβει στο ζήτημα. Επιπροσθέτως, ξέχασαν ότι δεν πέρασε καιρός από την ημέρα όπου ο Ερντογάν δίχως ίχνος ντροπής και σεβασμού προς την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά έσπευσε να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η… γκρίνια του «σουλτάνου» πρόκειται να εκφραστεί στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που θα έχει σήμερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και με την Ανγκελα Μέρκελ εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ