Αναβολή της συνόδου κορυφής, επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν & στις 20.00 επικοινωνία Ερντογάν-Μακρόν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβάλλεται η αυριανή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ λόγω κρούσματος κορoνοϊού σε υπάλληλο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

Η Σύνοδος όπως ανακοινώθηκε θα γίνει την 1η και 2 Οκτωβρίου.

Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον Πρόεδρο της Γαλλίας για τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης ανήγγειλε η Άγκυρα.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες και τις πολλαπλές επιθέσεις ένθεν κακείθεν, που Μακρόν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν.

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποίησαν τριμερή τηλεδιάσκεψη την Τρίτη, στην οποία εκτιμήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ενόψει της πιθανής έναρξης διερευνητικών συνομιλιών.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Επικοινωνίας κατά την τριμερή συνομιλία συμφωνήθηκε να γίνουν βήματα προς την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τον Τούρκο πρόεδρο να σημειώνει πως οι ενέργειες της Αθήνας θα καθορίσουν την πρόοδο των συζητήσεων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως οι ενέργειες για τη μείωση της έντασης και της έναρξης του διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να «προστατευθούν» με αμοιβαίο τρόπο και επεσήμανε πως η Τουρκία δίνει πάντα έμφαση στις διαπραγματεύσεις. «Οι προκλήσεις ενάντια στην κοινή λογική αποτελούν κίνδυνο», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να εξέφρασε την εκτίμησή του στη μεσολάβηση της Γερμανίας, ενώ ανέφερε πως μία περιφερειακή διάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των μερών, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων, θα είναι προς όφελος όλων.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ