Η Αίγυπτος στο πλευρό της Κύπρου! Ναι στον αγωγό φυσικού αερίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκάθαρη ανακοίνωση της Αιγύπτου για μη αναστρέψιμη απόφαση της κατασκευής του αγωγού Αιγύπτου – Κύπρου!

Κύπρος και Αίγυπτος γράφουν ιστορία, και συγχρόνως στηλιτεύουν τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που αφήνει την Κύπρο μόνη της την πιο κρίσιμη στιγμή.

Η επιτυχία της Κύπρου στην συμφωνία με την Αίγυπτο είναι διπλή εάν την συνδυάσουμε με τις συμφωνίες και την στενή συνεργασία που διατηρεί με το κράτος του Ισραήλ.

Η ανακοίνωση του αιγύπτιου υπουργού πετρελαίου, συνιστά παράλληλα και διακοπή κάθε υποτιθέμενης συνομιλίας με την Τουρκία. Διότι η κατασκευή του αγωγού συνιστά αμετάκλητη και άνευ όρων αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου, Ταρέκ αλ Μάλα, επιβεβαίωσε ότι η ενεργοποίηση των γραμμών φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Αίγυπτο συνδέεται με την έναρξη των εργασιών στον τομέα του οικοπέδου της Αφροδίτης, διευκρινίζοντας ότι οι «γραμμές από την Κύπρο στην Αίγυπτο συνδέονται με την ανάπτυξη της εξόρυξης του φυσικού αερίου και ότι ο αγωγός θα επεκταθεί συγχρόνως.Τόνισε ότι η δημιουργία της γραμμής είναι οριστική και μη αναστρέψιμη και το κόστος της γραμμής κυμαίνεται από 800 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Η αμερικανική εταιρεία Noble Energy ανακάλυψε περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου στα τέλη του 2011 και μέρος των προμηθειών φυσικού αερίου που θα προέρχεται από την Κύπρο θα βρίσκεται στην αιγυπτιακή αγορά και τα υπόλοιπα θα προορίζονται για υγροποίηση και εξαγωγή στην Ευρώπη, σημειώνει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ