Στο σκαμνί το κτήνος που βίασε 10χρονο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, κεκλεισμένων των θυρών, η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης ενός 10χρονου αγοριού από τον θείο του, σε χωριό του Ηρακλείου.

Το νήμα της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, άρχισε να ξετυλίγεται όταν το άτυχο παιδί αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη γιαγιά του τα βασανιστήρια που βίωνε επί δύο χρόνια στα χέρια του αδίστακτου θείου του.

Μάλιστα, τέθηκε στη διάθεση των αρχών από την πρώτη στιγμή και ένα τετράδιο, στο οποίο το παιδί αποτύπωνε τις νοσηρές καταστάσεις που αναγκαζόταν να υποστεί, με την άσκηση σωματικής βίας και με απειλές. Ο 59χρονος συγγενής του κατηγορείται για βιασμό, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση κατά ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και για οπλοκατοχή.

Τα χειρότερα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα
Αν και ο ίδιος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, τα λεγόμενά του δεν έπεισαν, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προσωρινή του κράτηση ως την εκδίκαση της υπόθεσής του από δικαστήριο. «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», ανέφερε ο συνήγορός του, τονίζοντας, ωστόσο, πως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πελάτης του είναι τα χειρότερα του Ποινικού Κώδικα.

Ο 59χρονος βρισκόταν για αρκετό καιρό υπό παρακολούθηση από τις διωκτικές Αρχές, ώσπου να πάνε στο σπίτι του οι αστυνομικοί και να τον συλλάβουν. Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις και τον παρέπεμψε να απολογηθεί χθες στον ανακριτή, όπου εμφανίστηκε φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από την έρευνα αν ο κατηγορούμενος ασελγούσε σε βάρος και άλλων ανήλικων αγοριών ή αν ο 10χρονος ανιψιός του ήταν το μόνο θύμα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ