Σαουδικη Αραβια: Αρχίζει εμπαργκο στα Τουρκικά προϊόντα από τον Οκτώβρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Σαουδική Αραβία από τον Οκτώβριο απαγορεύει την εισαγωγή στα εδάφη της προϊόντων που θα είναι made in Turkey.

Όπως διαβάζουμε στο patronlardunyasi.com

Η Σαουδική Αραβία είναι η πιο σημαντική Τουρκική αγορά, αλλά οι Σαουδάραβες δεν αγοράζουν πλέον προϊόντα.

Η Σαουδική Αραβία είναι η 15η χώρα στην οποία η Τουρκια εξάγει περισσότερο. Οι εξαγωγές της Τουρκίας ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν επίσης εισαγωγές 3 δισεκατομμυρίων. Υπάρχουν προϊόντα στα πρώτα έπιπλα από την Τουρκία. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα τρόφιμα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι επίσης μεταξύ των σημαντικών εξαγωγικών προϊόντων.

Οι πολιτικές του Πρώτου Κόλπου της Τουρκίας, οι επιχειρήσεις κατά της Συρίας, ακολουθούμενες από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Spoonbill, τα ύδατα μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε περίοδο θέρμανσης. Η ένταση στην πολιτική έκανε την οικονομία άβολη, και στην πραγματικότητα, υπήρχε ένα έμμεσο εμπάργκο για δύο χρόνια.

Για παράδειγμα, η Σαουδική Αραβία αύξησε τον φόρο προστιθέμενης αξίας στα τουρκικά προϊόντα από 5% σε 15%, τα τουρκικά προϊόντα καταγωγής άρχισαν να αντιμετωπίζονται αρνητικά στα τελωνεία και προϊόντα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά διατηρούνται στα τελωνεία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα υπογράψει επιστολή δέσμευσης σε έναν Σαουδάραβο εισαγωγέα αγαθών από την περιοχή της Τουρκίας. Δήλωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε όσους δεν θέλουν να υπογράψουν. Και πάλι, σύμφωνα με αυτά που περιγράφονται, ζητήθηκε από εργοστάσιο που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία να φέρει πρώτες ύλες από την Τουρκία.

Ωστόσο, αυτά τα σιωπηρά εμπόδια έχουν πλέον αντικατασταθεί από ένα ανοιχτό εμπάργκο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, τα προϊόντα με τη σφραγίδα Made in Turkey δεν θα μπορούν να εισέλθουν στη Σαουδική Αραβία από τον Οκτώβριο. Η περίοδος λήγει μετά από τρεις ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ