Προκόπης Παυλόπουλος: Η Ελλάδα αναγνωρίζει και στηρίζει τα εθνικά δίκαια της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αρμενίας, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη χώρα τον Δεκέμβριο του 2019, Επί πρωθυπουργίας δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι προγενέστερα, είχε εκφράσει επίσημα την θέση της Ελλάδας για το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Είχε δηλώσει συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα αναγνωρίζει και στηρίζει τα εθνικά δίκαια της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως αυτά θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο και κατά τούτο υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ομάδας Μίνσκ του ΟΑΣΕ για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης του προβλήματος».

Τι έχει αλλάξει σήμερα; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση έβγαλε μία χλιαρή ανακοίνωση για την θηριωδία του Αζερμπαϊτζάν κατά αρμενίων αμάχων και την εισβολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ; Έχει αλλάξει η εθνική θέση της Ελλάδος απέναντι στην Αρμενία; Ποιος την άλλαξε και με πιο δικαίωμα;

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μάλιστα είχε τεκμηρίωση και αυτή την δει και η θέση της Ελλάδας κάνοντας την απαραίτητη ιστορική αναδρομή: Δεν πρέπει να ξεχνάμε «ούτε κατ’ ελάχιστο τις μαρτυρικές στιγμές» που έχουν ζήσει το ελληνικό και αρμενικό έθνος «όχι γιατί μας διακατέχουν αισθήματα εκδίκησης απέναντι στους θύτες μας, αλλά διότι αυτή η μνήμη μας οδηγεί στο να υπηρετούμε, για πάντα, την μεγάλη ανθρωπιστική αρχή: Ποτέ ξανά».

«Τούτες οι μαρτυρικές στιγμές είναι ποτισμένες με το αίμα των τραγικών θυμάτων βάρβαρων Γενοκτονιών, συγκεκριμένα δε της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την μια πλευρά και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, από την άλλη» σημείωσε. Αναφερόμενος ειδικότερα στη Γενοκτονία των Αρμενίων ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε το γεγονός ότι η διεθνής αναγνώρισή της διευρύνεται εντυπωσιακά, με κορυφαίο παράδειγμα το πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Εάν έχει αλλάξει κάτι λοιπόν κύριε Μητσοτάκη καλό θα είναι να ενημερώσετε και τον ελληνικό λαό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ