Ιδού το δολοφονικό πρόσωπο του Αζερμπαϊτζάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δολοφόνος αυτός είναι ο Αζέρος αξιωματικός Ramil Safarov. Το 2004 το ΝΑΤΟ διοργάνωσε ένα σεμινάριο στη Βουδαπέστη για μετεκπαίδευση στρατιωτικών. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ο Αζέρος υπολοχαγός Safarov και ο 25χρονος Αρμένιος Γκούργκεν Μαργκαριάν.

Ένα βράδυ στη σχολή Εθνικής Άμυνας Zrínyi Miklós, όπου διέμεναν οι συμμετέχοντες, ο Safarov εισέβαλε στον κοιτώνα του Μαργκαριάν και τον δολοφόνησε με ειδεχθή τρόπο ενώ κοιμόταν. Στη συνέχεια προσπάθησε να δολοφονήσει και άλλον Αρμένιο στρατιωτικό, τον Hayk Makuchyan.

Στον Ούγγρο ανακριτή υποστήριξε: “Μετανιώνω που δε σκότωσα άλλους Αρμένιους πιο πριν. Αν όχι εδώ και τώρα, θα κάνω το ίδιο οπουδήποτε κι αν βρεθώ. Αν υπήρχαν περισσότεροι Αρμένιοι εδώ, θα ήθελα να τους είχα σκοτώσει κι αυτούς. Αποστολή μου είναι να σκοτώσω όλους του Αρμένιους”

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Μαργκαριάν και την απόπειρα κατά της ζωής του Makuchyan. Το 2012 δημοσιεύματα του ουγγρικού τύπου ανέφεραν συνομιλίες για την αγορά ουγγρικών ομολόγων ύψους 2 δις ευρώ από το Αζερμπαϊτζάν.

Λίγες μέρες αργότερα ο Safarov εκδόθηκε στο Αζερμπαϊτζαν αφού η Ουγγαρία έλαβε εγγυήσεις ότι θα εκτίσει την ποινή του στη χώρα του και παρά τις προειδοποιήσεις της Αρμενίας ότι το Αζερμπαϊτζάν δε θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Safarov όχι μόνο έτυχε υποδοχής ήρωα, αλλά ο Πρόεδρος Ιλχάν Αλίγιεφ του απένειμε αμέσως χάρη, τον προήγαγε στον βαθμό του ταγματάρχη, του απέδωσε μισθούς 8 ετών, ένα σπίτι και αυτοκίνητο!!! Η Αρμενία διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με την Ουγγαρία.

Τον Μάιο του 2020 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασε το Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση του άρθρου 14 της ΕΣΔΑ (απαγόρευση των διακρίσεων).

Όλες οι χώρες και οι διεθνείς οργανισμοί αρκέστηκαν να εκφράσουν τη “βαθιά τους ανησυχία” για την απόφαση του Αζερμπαϊτζάν να επιβραβεύσει ένα έγκλημα μίσους.

Με πληροφορίες από το @marymary_1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ