Η Σ. Αραβία δείχνει το δρόμο: Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα, κανένας Σαουδάραβας τουρίστας στην Τουρκία

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να απαγορεύσει τα τουρκικά προϊόντα τίθεται σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να χτυπήσει την ήδη παραλυμένη οικονομία της Τουρκίας.

Το Ριάντ έχει επιβάλει ανεπίσημο εμπάργκο σε τουρκικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων υφασμάτων και ευπαθών τροφίμων, από πέρυσι.

Οι Σαουδάραβες κρατούν εκατοντάδες τουρκικά φορτηγά στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας και χιλιάδες πακέτα από την Τουρκία στα αεροδρόμια τους. Τα φορτηγά επετράπησαν στη χώρα μόνο μετά από παρέμβαση Τούρκων διπλωματών στο βασίλειο.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας παραμένουν φορτισμένες μετά από πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών για τη δολοφονία ενός αντιφρονούντα Σαουδαραβα δημοσιογράφου, του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας Σαουδαραβικές επιχειρηματικές ομάδες, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ, να ζητήσουν πλήρες μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ασκούν πίεση στις τοπικές επιχειρήσεις να μην κάνουν εμπόριο με την Τουρκία και τις βιομηχανίες της. Η τουρκική εφημερίδα Dunya ανέφερε ότι η Σαουδική κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με μεμονωμένες επιχειρήσεις και τις διέταξε να μην κάνουν εμπόριο με τουρκικές εταιρείες ή να αγοράζουν προϊόντα που κατασκευάζονται στην Τουρκία. Η κυβέρνηση είπε ότι θα επιβάλει πρόστιμα σε οποιαδήποτε εταιρεία αγνοεί την εντολή.

Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε και μια εκστρατεία για να αποθαρρύνει τους πολίτες της να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Τα ΜΜΕ του βασιλείου έχουν ορίσει την Τουρκία ως μη ασφαλή προορισμό, ενώ η Σαουδική πρεσβεία στην Άγκυρα έχει προειδοποιήσει για την αύξηση της βίας που στοχεύει σε Σαουδάραβες πολίτες. Ο αριθμός των Σαουδάραβων τουριστών στην Τουρκία μειώθηκε κατά 17% πέρυσι.

πηγή: www.newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ