Και ο φασίστας Ιζετμπέκοβιτς στο πλευρό της Τουρκίας, κατά της Αρμενίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης (SDA) της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, τάχθηκε στο πλευρό της Τουρκίας, δηλώνοντας ότι  η Αρμενία φέρει «πλήρη ευθύνη για την έξαρση της σύγκρουσης στο Αζερμπαϊτζάν», υποστηρίζοντας έτσι άμεσα το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως αναφέρει το σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug. Μιλάμε για τον ισλαμιστή που κατάγεται από οικογένεια συνεργατών των ναζί και υπευθύνων για μεγάλες σφαγές κατά του σερβικού και εβραϊκού πληθυσμού της Γιουγκοσλαβίας. Λογικό ήταν να πάρει το μέρος των σφαγέων Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν!

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανήκει στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν και η κήρυξη πολέμου από την Αρμενία αντιπροσωπεύει μια άλλη στρατιωτική επίθεση που δεν πρέπει να γίνει ανεκτή, ειδικά αφού ο στόχος των αρμενικών επιθέσεων είναι ο άμαχος πληθυσμός», πιστεύει ο Ιζετμπέγκοβιτς.

Πρόσθεσε ότι οι σκηνές από το Αζερμπαϊτζάν θυμίζουν την εμπειρία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, όταν, όπως ανέφερε, εκτέθηκε σε «βάναυση στρατιωτική επιθετικότητα με σκοπό την εκδίωξη του πληθυσμού και τον κατακερματισμό της επικράτειάς του».

«Το Αζερμπαϊτζάν έχει το πλήρες δικαίωμα να υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα, καθώς και την υποχρέωση να μην επιτρέψει την επανάληψη μαζικών εγκλημάτων κατά του άμαχου πληθυσμού του που διαπράχθηκαν από τις αρμενικές δυνάμεις κατά τη δεκαετία του 1990, εκδιώκοντας πολλούς πρόσφυγες και αποτρέποντάς τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους αργότερα.

»Σώματα της διεθνούς κοινότητας, κυρίως του ΟΑΣΕ, που έχει εντολή επί του θέματος, υποχρεούνται να αντιδράσουν βάσει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες διέταξαν ξεκάθαρα την απόσυρση των αρμενικών δυνάμεων που κατέλαβαν από το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Ιζετμπέγκοβιτς.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ