Επίσκεψη Πομπεο: Άνθρακες ο θησαυρός – Ήλθον, είδον, μας έκλεισε στο κλουβί μας και απήλθον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς ούτε μια αναφορά στην Τουρκια και την Τουρκική προκλητικότητα, ούτε καν για να κρατηθούν τα προσχήματα που λέει ο λόγος, το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδος – ΗΠΑ για την επίσκεψη Πομπέο. Ούτε μία λέξη για την τουρκική προκλητικότητα και τις επιθετικές ενέργειες, σε αντίθεση με την προηγούμενη επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα, στις 5/10/2019.

Για ποιο λόγο λοιπόν ήρθε ο Πομπέο στην Ελλάδα αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας, αφού δεν ήρθε για την Τουρκία; Ποιος είναι ο αληθινός λόγος της επίσκεψης του;

Ο Πομπέο θορυβήθηκε από τα ανοίγματα της Ελλάδος τόσο προς την Κίνα, την Ρωσία αλλά κυρίως προς την Γαλλία. Και ήρθε εδώ ο επικυρίαρχος για να μας κλείσει πάλι στο κλουβί μας. Μαζί φυσικά με τη Γερμανία. Γιατί ας μην ξεχνάμε, παρά το διάλειμμα Τραμπ, η αμερικανική διπλωματία, το λεγόμενο βαθύ κράτος, ταυτίζεται σχεδόν απόλυτα με τις Γερμανικές επιδιώξεις.

Ο Πομπέο λοιπόν θα μας τάξει στήριξη, αλήθεια έναντι ποιου αφού δεν είπε κουβέντα για την Τουρκία, θα μας υποσχεθεί και την ύπαρξη ενός ελικοπτεροφόρου μόνιμα στην Σούδα, για να ανακόψει την κάθοδο των Γάλλων με το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, και φυσικά να πάρει ότι άλλο μπορεί από το πανηγύρι των εξοπλιστικών που εξυφαίνεται.

Η ένοχη σιωπή της Ελλάδας απέναντι στις θηριωδίες του Αζερμπαϊτζάν, υφίσταται ακριβώς λόγο της επίσκεψης Πομπέο. Που έκανε ακριβώς την ίδια δήλωση, χωρίς να καταδικάζει την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία.

Φυσικά ο Μακρόν τα γνωρίζει όλα αυτά. Γνώριζα ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι είναι αλυσοδεμένος από Γερμανία και ΗΠΑ. Γι’ αυτό τον είχε στην άκρη στο Αιάκειο. Φυσικά το γεγονός ότι ο Μακρόν έχει στο γραφείο του πρόσωπο που σχετίζεται στενά με την οικογένεια Μητσοτάκη, τεκμηριώνει τις πληροφορίες που έχει για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ