Επιμένει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ να στηρίζει τους Αζέρους και την Τουρκία εναντίον της Αρμενίας  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Επιμένει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ να στηρίζει τους Αζέρους και την Τουρκία εναντίον της Αρμενίας

Γραφείο τύπου της Άγκυρας και του Μπακού έχει μετατραπεί το Φάληρο και ο όμιλος του ΣΚΑΪ. Εχθές την ώρα που μαίνονταν οι αψιμαχίες και οι πρώτες λιγοστές πληροφορίες από ΜΜΕ μετέφεραν ότι οι Αζέροι δεν κατάφεραν να αιφνιδιάζουν τους Αρμένιους, οι οποίοι και τους προκάλεσαν συμαντικές απώλειες σε άρματα, ελικόπτερα και drone, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επέλεξε να διαφημίσει το “πανίσχυρο” drone Bayraktar της Τουρκίας, που χτύπησε 3 αντιεροπορικά συστήματα των Αρμενίων, τύπου OSA-AK, σαν αυτά που έχει η Ελλάδα.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η σύγκριση, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΣΚΑΪ καθημερινά υμνεί τον Ερντογαν και την παντοδύναμη πολεμική μηχανή της Τουρκίας. Σήμερα επανέρχεται πιο ύπουλα, αποκαλώντας τους ισλαμοφασίστες του Αζερμπαϊτζαν ως “ένοπλες δυνάμεις” ενώ τους Αρμένιους που πολεμούν υπερ βωμών και εστίων ως “αυτονομιστές”

Ακόμη και στις εχθροπραξίες του Ναγκόρνο Καραμπαχ δεν ξεχνάμε να γράψουμε και το πόσο μεγάλος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν:

“Οι ολοένα φονικότερες μάχες μαίνονταν χθες, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Αρμενία σε ομιλία του σε επιθετικό τόνο, εντείνοντας τις ανησυχίες για κλιμάκωση της κρίσης.”

Ενώ πιο κάτω γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

“Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε χθες Δευτέρα από την Αρμενία να βάλει τέλος σε αυτή που αποκαλεί «κατοχή» του Ναγκόρνο – Καραμπάχ και προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκει στο πλάι της «αδελφής και φίλης» της χώρας, του Αζερμπαϊτζάν, «με όλη της την καρδιά και με όλα τα μέσα», παροτρύνοντας το Μπακού να «πάρει τα πράγματα στα χέρια του».”

Φυσικά για τις επιτυχίες των Αρμενίων έγινε μια απλή αναφορά.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τουρκική προπαγάνδα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στην διαμάχη Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν

αζερμπαιτζαν-αρμενια-συγκρούσεις

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Δεν έχει τέλος η τουρκική προπαγάνδα από τον όμιλο του ΣΚΑΪ και την (πάλαι ποτέ έγκυρη εφημερίδα) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο όμιλος κάνει την πιο ύπουλη προπαγάνδα. Με πρόσχημα ότι ενημερώνει τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, βάζει στα σπίτια μας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, την Τουρκική σημαία, τις απειλές που εκτοξεύει ο Ταγίπ Ερντογάν, πόσο ισχυρός είναι ο Τουρκικός στρατός, πόσο παρεμβαίνει από την Συρία μέχρι την Λιβύη, από την Κύπρο στο Βόρειο Ιράκ, από το Κουρδικό μέχρι σήμερα μέχρι την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζαν. Και δεν αρκείται μόνο στις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογαν, αλλά αναγάγει και ως λύκο που θα μας φάει, γκρίζο λύκο εν προκειμένω, δίνοντας βήμα και στον τελευταίο Τούρκο κλητήρα που θα απειλήσει την Ελλάδα. https://youtu.be/swpu__597xw

Είναι από την αρχαιότητα γνωστό, ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μας προπαγάνδας είναι να πείσει τον αντίπαλο ότι είναι αδύναμος να πολεμήσει και να χάσει το ηθικό του πριν καν αντιμετωπίσει τον αντίπαλο! Και ο πιο ανυποψίαστος τηλεθεατής θα έχει παρατηρήσει ότι απέναντι στο “τεράστιο θηρίο Τουρκία” δεν υπάρχει ποτέ αντίστοιχο ρεπορτάζ που να προβάλει τις Ελληνικές δυνατότητες. Η Ελλάδα είναι από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ισάξιος αν όχι καλύτερος σε προσωπικό μετά τις διώξεις του Ερντογάν κατά των Γκιουλενιστών αξιωματικών και πιλότων. Δεν θα μάθετε ότι η Τουρκία κάνει τον μπαμπούλα σε διαλυμένους ατάκτους, όπως Κούρδους, Σύριους, Λίβυους, Γιεζίντι, αλλά δεν τολμάει να αντιμετωπίσει τον τακτικό στρατό της Ελλάδας.

Ενώ λοιπόν η Αρμενία κατάφερε τα πρώτα 24ωρα να αποκρούσει επιτυχώς την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προκαλώντας βαριές απώλειες. Αν και οι Αρμένικες πηγές είναι υπερβολικές ως προς τις απώλειες που προκάλεσαν στους Αζέρους, στην πραγματικότητα υπολογίζονται σε 40 στρατιώτες, 10 άρματα και άγνωστο αριθμό drone και 3 ελικόπτερα. Τι μας έδειξε όμως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ; Το “τρομερό” όπλο του Ερντογαν, το drone Bayraktar, να καταστρέφει τρία αντιεροπορικά οχήματα της Αρμενίας τύπου OSA-AK, σαν αυτά που έχει η Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου.

ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΡΜΕΝΙΑ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διαβάστε τι γράφει ο Πολύαινος (2 αιώνα μ.Χ.) για την δύναμη του ψυχολογικού πολέμου:

Ο Διόνυσος βρισκόταν σε κοίλο δασωμένο φαράγγι, όταν οι σκοποί του ανήγγειλαν πως πλήθος δέκα χιλιάδων εχθρών είχαν στρατοπεδεύσει απέναντί τους. Ο Διόνυσος φοβήθηκε αλλά όχι και ο Πάνας, και τη νύχτα έδωσε σήμα στους στρατιώτες του Διονύσου να αλαλάξουν όσο πιο δυνατά μπορούσαν. Αλάλαξαν λοιπόν, και τα βράχια καθώς και η κοιλότητα του φαραγγιού αντήχησαν, και ο ήχος φάνηκε στους εχθρούς πως ανήκε σε πολύ μεγαλύτερη δύναμη. Κατατρομαγμένοι τράπηκαν σε φυγή. Τιμώντας το στρατήγημα του Πάνα, αποκαλούμε στους ύμνους την Ηχώ φίλη του Πάνα και ονομάζουμε τους αβάσιμους φόβους που καταλαμβάνουν τα στρατεύματα τη νύχτα «πανικούς».

SKAI XEFTILES ΤΟΥΡΚΙΚΟ-ΣΙΡΙΑΛ-ΣΚΑΙ
 

ΠΗΓΗ: netakias.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ