Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Κολοσσιαία αντεπίθεση των Αρμενίων προκαλεί εκατόμβη στους Αζέρους εισβολείς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρωτοφανής για τα δεδομένα του πολέμου σε ταχύτητα και πάθος επιστράτευση και η αντεπίθεση που πραγματοποίησαν με τουλάχιστον 5000 στρατιώτες επιπλέον από την γενική επιστράτευση αλλά και τους εθελοντές, φαίνεται ότι δημιούργησε μεγάλο ρήγμα στο μέτωπο του Αρτσάχ και της δύναμης των Αζέρων που πολεμούν έχοντας στο πλευρό τους χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες σταλμένος από την Τουρκία. Όποια και να είναι η έκβαση του πολέμου, οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών θα διδάσκονται στις πολεμικές σχολές όλου του κόσμου.

67CBC957 F982 4F9B 8B97 CFDE8B049761

Ήταν ίσως ο αστάθμητος παράγοντας που δεν υπολόγιζε ο Αλίεφ με αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες να μέτρα σχεδόν 500 νεκρούς, τους οποίους μάλιστα δεν ανακοινώνει επίσημα! Σε αντίθεση με το αρμενικό υπουργείου άμυνας που βγάζει επίσημες ανακοινώσεις των απωλειών, μεταδίδοντας μάλιστα στα κεντρικά δελτία ένα προς ένα τα ονόματα των νεκρών ηρώων.

https://twitter.com/babaktaghvaee1/status/1311006039857410052?s=21

Το υπουργείο άμυνας του Αρτσάχ ανακοίνωσε πως ο εισβολέας εξάντλησε το οπλοστάσιο του αφού χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του. Αντίθετα οι δυνάμεις των Αρμενίων κινήθηκαν με μία συντονισμένη δράση τακτικού στρατού και ανταρτοπολέμου, έχοντας το στρατηγικό πλεονέκτημα της απόλυτης γνώσεις της μορφολογίας της περιοχής.

nb armenian family soldiers
Παππούς, πατερας και εγγονός στο μετωπο! Ο ορισμός της παλλαϊκής άμυνας!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, Αρμένιοι καταδρομείς περικύκλωναν ομάδες Αζέρων και τους εξόντωναν ακόμα και σε μάχες σώμα με σώμα. Με αυτόν τον τρόπο κατέρριψαν το στρατηγικό πλεονέκτημα του εχθρού ο οποίος είναι πολυπληθέστερος και πολύ καλά εξοπλισμένος. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η πλευρά των αρμενίων έχει δώσει στη δημοσιότητα και βίντεο με τους νεκρούς Αζέρους.

Τις επόμενες ώρες μάλιστα αναμένονται άλλοι 10.000 άνδρες να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Αρτσάχ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ