Μας ξεπούλησαν στην Τουρκία, μας έκαναν και εχθρούς με την Ρωσία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα παρέμβαση από το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφορικά με τις βλέψεις και προσπάθειες των ΗΠΑ να κάνουν «ανάχωμα» την Ελλάδα στη ρωσική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο.

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα στο κομμάτι της Ελλάδας αρκέστηκε σε ένα λιτό, αλλά καίριο σχόλιο: «Το ερώτημα για το πόσο αυτή η προσέγγιση ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Αθήνας, πρέπει να απευθυνθεί στην Ελληνική ηγεσία».

Όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ και τις επιδιώξεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο: «Η θέση των ΗΠΑ δεν είναι είδηση για μας. Το ερώτημα για το πόσο αυτή η προσέγγιση ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Αθήνας, πρέπει να απευθυνθεί στην Ελληνική ηγεσία. Τα σχέδια της Ουάσινγκτον για τη διεύρυνση της στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο μας ανησυχούν επειδή έχουν ξεκάθαρο αντιρωσικό χαρακτήρα – κανείς δεν το κρύβει – αντικατοπτρίζουν την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και δεν συμβάλλουν στην ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας σε αυτήν την περιοχή».

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος στάθηκε και στα ενεργειακά και στις κατηγορίες που αποδίδονται στη Ρωσία για μονοπώλιο: «Όσον αφορά στα ενεργειακά ζητήματα – ποτέ δεν επιδιώξαμε τον ρόλο του προμηθευτή μονοπωλιστή, που μας αποδίδεται. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην πολιτικοποίηση της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα. Η επιλογή πρέπει να κάνουν οι ίδιες οι χώρες-καταναλωτές, βάσει της λογικής του ελεύθερου ανταγωνισμού, της οικονομικής σκοπιμότητας και του οφέλους τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ