Η γερμανική υποτέλεια στην Τουρκία δεν έχει όρια – Επίθεση κατά της Κύπρου από το ZDF (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γερμανικό δίκτυο ZDF παρουσιάζοντας ρεπορτάζ από την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και με δεδομένη (εκείνη τη στιγμή) την απόρριψη από την Κύπρο του κοινού σχεδίου συμπερασμάτων, προχώρησε σε εντελώς απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, μέσω της ανταποκρίτριάς του.

«Η μικρή Κύπρος, δια της άγριας βίας, με το βέτο της, επιβάλλει την αντιτουρκική της ατζέντα παραλύοντας και εξευτελίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο, ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση»! Αυτό ανέφερε στο ρεπορτάζ για την προσπάθεια επιβολής κυρώσεων στη Λευκορωσία.

«Αντιτουρκική ατζέντα» και «εξευτελισμός της ΕΕ», αυτή είναι η άποψη της Γερμανίας για όσους αντιστέκονται στην Τουρκία και τις προκλήσεις της. Μάλιστα, στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται λόγος και για διαρκή απαίτηση εντός της ΕΕ να επιτρέπονται πλέον μόνο αποφάσεις πλειοψηφίας στην εξωτερική πολιτική της Ένωσης και να μη χρειάζεται ομοφωνία, δηλαδή να καταργηθεί το βέτο!

Ένα βέτο που ασκούσε μέχρι την τελευταία στιγμή η Λευκωσία στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, αν αυτές δεν συνδέονταν με αντίστοιχες κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Και που είχε προκαλέσει την οργή των Γερμανών, οι οποίοι πίεζαν με κάθε τρόπο την Κύπρο να το αποσύρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ