Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η Δύση Εξαπλώνει την Πνευματική Αναπηρία Με Πλύσεις Εγκεφάλου Αντί Εκπαίδευσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεικόνιση πραγματικότητας μοιραίας για την Ελλάδα

Αντρέ Βλτσέκ , Global Research, 21 Αυγούστου 2015

Μετάφραση/ επίλογος: Μιχαήλ Στυλιανού

Θα μπορούσε κάποιος δικτάτορας να επιθυμεί περισσότερα; Σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Αυτοκρατορίας σκέφτεται τώρα με τον ίδιο τρόπο!

Ο πληθυσμός «μορφώνεται» σε σχολεία και πανεπιστήμια στελεχωμένα με υποτακτικούς, και δειλούς δασκάλους και καθηγητές.

Ο πληθυσμός «ενημερώνεται» από εκατοντάδες χιλιάδες υπηρετικούςδημοσιογράφους και «αναλυτές». Δεν υπάρχει σχεδόν καμία παρέκκλιση  από το επίσημο αφήγημα.

Συγχαρητήρια Δυτική Αυτοκρατορία! Έχετε πετύχει εκεί που άλλοι προσπάθησαν αλλά απέτυχαν. Έχετε επιτύχει σχεδόν απόλυτη υπακοή και πειθαρχία, μιαν καθολική δουλικότητα.

Και κάτι περισσότερο, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματικά πιστεύουν ότι είναι ελεύθεροι, ότι έχουν τον έλεγχο. Πιστεύουν ότι μπορούν να επιλέξουν, ότι μπορούν να αποφασίσουν. Είναι σίγουροι ότι ο δικός τους είναι ο μεγαλύτερος πολιτισμός που οικοδομήθηκε ποτέ στη Γη!

Δεκάδες εκατομμύρια κάνουν ουρά, ζητώντας να «εκπαιδευτούν», και τελικά να πάρουν ένα από αυτά τα επίσημα αυτοκρατορικά πτυχία. Θέλουν να γίνουν αποδεκτοί, πιστοποιημένοι και με τον έπαινο των κυβερνώντων. Οι άνθρωποι προσφέρουν τα δικά τους σκυμμένα κεφάλια σε μια περίτεχνη και παρατεταμένη πράξη λοβοτομής. Σε αντάλλαγμα αυτών των σφραγισμένων φύλλων χαρτιού που λέγονται πτυχία, άνδρες και γυναίκες χάνουν, για πάντα, την ικανότητά τους να σκέφτονται ανεξάρτητα, να αναλύουν και να βλέπουν τον κόσμο με τα δικά τους μάτια. Ως ανταμοιβή για την υποταγή τους, αυξάνουν σημαντικά οι πιθανότητές τους να πάρουν δεσπόζουσες θέσεις στα επίλεκτα επιχειρηματικά, ακαδημαϊκά, και άλλα τάγματα του καθεστώτος.

Ο ακραίος βαθμός συμμόρφωσης της πλειοψηφίας των ανδρών και των γυναικών που ζουν στις κοινωνίες μας κάνει παλιά βιβλία όπως τα”Fahrenheit 451″ και “1984” μόνο μέτρια ενοχλητικά. Η πραγματικότητα του “2020” είναι πολύ πιο ψυχεδελική, παράξενη και αποκρουστική… καθώς και επαίσχυντη!

Οι περισσότεροι από τους πολίτες είναι τώρα ακόμη και πρόθυμοι να πληρώσουν από τη δική τους τσέπη (ή από της οικογένειάς τους) για αυτές τις «εκπαιδευτικές» και προπαγανδιστικές χειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου, είναι πρόθυμοι να μπουν σε βαθιά χρέηπροκειμένου να υποστούν ενδελεχή προγραμματισμό και κατήχηση. Αρκετά χρόνια αργότερα, όταν όλα έχουν τελειώσει και τίποτα δεν έχει απομείνει από την ατομικότητά τους, τα στήθη τους φουσκώνουν με υπερηφάνεια, και συχνά κλαίνε όταν λαμβάνουν αυτό το σφραγισμένο κομμάτι χαρτί, το οποίο στην πραγματικότητα σημαίνει μόνο ένα πράγμα: “Πέρασε, έγινε αποδεκτός και πιστοποιημένος – έτοιμος να υπηρετήσει και να χρησιμοποιηθεί από την Αυτοκρατορία και το φασιστικό καθεστώς της”.

Εκατομμύρια ξένοι παρατάσσονται και γι’ αυτή την λοβοτομή. Εκείνοι που προέρχονται από τις αποικιακές και κατεστραμμένες χώρες είναι συχνά οι πιο πρόθυμοι. Τα παιδιά των ελίτ είναι ενθουσιασμένα να πάρουν τη σφραγίδα έγκρισης από την Αυτοκρατορία για να ενταχτούν, να αναμειχθούν με τις μάζες στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική. Μετά την «αποφοίτησή» τους και μετά την επιστροφή τους «οίκαδε», κρεμούν τα διπλώματά τους στους τοίχους, προσθέτουν τίτλους σε όλες τις κάρτες τους, αυξάνουν τις αμοιβές τους και απαιτούν σεβασμό για τους δυτικούς τρόπους τους και την πνευματική συνεργασία τους με την Αυτοκρατορία. Στη συνέχεια, πολλοί από αυτούς αφοσιώνονται στο να ληστεύουν και να κατηχούν τους συμπολίτες τους στον πολιτισμό της Δύσης.

Σε πολλές χώρες δεν χρειάζεται καν  να εγκαταλείψουν τα πάτρια εδάφη. Η δυτική πλύση εγκεφάλου είναι άμεσα διαθέσιμη μέσω αμέτρητων ιδιωτικών θρησκευτικών και «διεθνών» σχολείων, μέσω εκκλησιών, «πολιτιστικών ιδρυμάτων», και φυσικά, μέσω της «ψυχαγωγίας».

Ακόμη και χώρες όπως η Κίνα, που μπορούν να υπολογίζουν σε πολύ μεγαλύτερους και παλαιότερους πολιτισμούς από αυτόν της Δύσης, επηρεάζονται τώρα τρομερά από τους γιους και τις κόρες τους που έχουν προγραμματιστεί να πιστεύουν στο μεγαλείο του δυτικού πολιτισμού. ΄Εχουν υποστεί την λοβοτομή είτε  σε Δυτικά “εκπαιδευτικά ιδρύματα» στο εξωτερικό, ή από τις στρατιές των δυτικών “εκπαιδευτικών”, “λογίων” και ιεροκηρύκων που με συνεχώς αυξανόμενη δράση ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για τη διάδοση του τοξικού ευαγγελίου τους.

Αντί να τους δοθεί πολύπλευρη και πολυπολιτισμική γνώση, μαθητές και φοιτητές λαμβάνουν ακριβώς υπολογισμένες δόσεις κατήχησης, καλά δοκιμασμένες κατά τη διάρκεια των αιώνων του ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατίας. Τώρα πλέον η Αυτοκρατορία ξέρει πολύ καλά πώς να χειραγωγεί τα ανθρώπινα μυαλά.  Και αυτοί που υπόκεινται στον βιασμόαναγκάζονται να πιστέψουν ότι έκαναν έρωτα. Εκείνοι που ληστεύονται αδιακρίτως διδάσκονται να επαινούν τις αποικιακές δυνάμεις για την οικοδόμηση των διοικητικών κτιρίων και των σιδηροδρόμων τους. Και οι άνθρωποι πίσω στην έδρα της αυτοκρατορίας διδάσκονται να μην αισθάνονται καμία ντροπή για το παρελθόν και το παρόν τους.

Αντί να ενθαρρύνονται να σκέφτονται ανεξάρτητα, αντί να καλούνται να ξεσηκώσουν την ίδια τη σκέψη τους, οι άνθρωποι είναι δεμένοι, φασκιωμένοι  σε σφιχτούς πνευματικούς ζουρλομανδύες.

Το θάρρος και η ανεξάρτητη σκέψη συστηματικά δυσφημίζονται και συκοφαντούνται. Οι επαναστατικές ψυχές χαρακτηρίζονται ως μη συνεργάσιμες, σχεδόν ως αντικοινωνικές.

Η δειλία, η υποταγή και η μετριότητα προωθούνται και διατίθενται στην αγορά από το εξαιρετικά περίπλοκο και πολύπλευρο σύστημα προπαγάνδας, διαφήμισης, «πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων» και μέσων ενημέρωσης.

Σε έναν πλήρως ομοιόμορφο κόσμο όπου ακόμη και ο «πολιτισμός» και τα μέσα «ενημέρωσης» εξυπηρετούν την Αυτοκρατορία και τα νεοφιλελεύθερα επιχειρηματικά της συμφέροντα, οι Νέοι Άνδρες και οι Νέες Γυναίκες διαμορφώνονται από πνευματικό πηλό, στη συνέχεια ανεβασμένοι σε ψηλά βάθρα: όλοι τους ψηλοί και κομψοί, όλοι τους με ευγλωττία και δυνατή φωνή αναμασούνε χιλιοειπωμένα στερεότυπα, αποφεύγοντας προσεκτικά τα πραγματικά προβλήματα, επικοινωνώντας εντατικά μεταξύ τους για το τίποτα, ενώ παραμένουν συγκλονιστικά ανίδεοι για τον κόσμο.

Οι Νέοι Άνθρωποι – είναι όλοι χαμογελαστοί, όλοι πολύ αισιόδοξοι. Οδηγούν αυτοκίνητα τελευταίας παραγωγής και κρατούν στα χέρια τους υπερσύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας. Μοιάζουν γεμάτοι αυτοπεποίθηση και απέραντο εγωισμό.. Και οι γλουτοί τους είναι στερεοτυπικά τέλειοι..

Πολλοί βέβαια από αυτούς είναι σε ηρεμιστικά, σε αντικαταθλιπτικά ή σε ναρκωτικά. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι δυστυχισμένοι, αβέβαιοι για τον εαυτό τους, δυσαρεστημένοι με τη δουλειά τους, δυστυχισμένοι με τις οικογένειές τους, ανίκανοι να βρουν ή να διατηρήσουν το δεύτερο ήμισυ τους. Όλα αυτά, φυσικά, δεν δείχνονται! Στην επιφάνεια, αμέτρητοι Δυτικοί άνδρες και γυναίκες φαίνονται γοητευτικοί!

Οι Ιταλοί και οι Γερμανοί φασίστες προσπάθησαν, απεγνωσμένα να δημιουργήσουν αυτό το είδος της γεμάτης αυτοπεποίθηση αλλά υπάκουης φυλής «υπέρ-ανθρώπων».

Αλλά απέτυχαν.

Αυτή όμως η Αυτοκρατορία τα καταφέρνει! Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία υπάρχει μια πιθανότητα ότι τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν πραγματικά τα ανθρώπινα όντα. Όχι ρομπότ κατασκευασμένα από πλαστικό και μέταλλα, αλλά άνθρωποι που μετασκευάζονται  και ανακυκλώνονται σε ρομπότ.

Ο ιταλικός φασισμός, ο γερμανικός ναζισμός, ο επιχειρηματικός χαρακτήρας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ιμπεριαλισμός, ο ρατσισμός, η αποικιοκρατία, το «εξαιρετικό έθνος», η προπαγάνδα, η διαφήμιση, η «εκπαίδευση» – όλα έχουν επιδέξια  συγχωνευτεί.

Συγχαρητήρια, Αυτοκρατορία! Είσαι η πρώτη που κατάφερε να τυποποιήσει τα ανθρώπινα όντα και τη σκέψη τους!

*

Δεν είναι εύκολο να πολεμήσεις μια τέτοια Αυτοκρατορία, πνευματικά.

Δεν είναι μόνο η λογική ή η φιλοσοφία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να καταπολεμήσουμε.

Υπάρχουν επίσης χιλιάδες αντιλήψεις, δόγματα, κώδικες, που όλοι τους εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό -να κρατήσουν το πλήθος μακριά από την πραγματικότητα και από την ανεξάρτητη σκέψη και ανάλυση.

Οι περισσότεροι πολίτες της Δυτικής Αυτοκρατορίας έχουν υποστεί στην πραγματικότητα πολύ πιο δραστική πλύση εγκεφάλου από τα μέλη ομάδων όπως οι Ταλιμπάν ή οι Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Επειδή η Αυτοκρατορία εργάζεται πολύ σκληρά και απασχολεί εκατομμύρια επαγγελματίες, που δημιουργούν εξαιρετικά αποτελεσματικές  συλλογιστικές, που έχουν σχεδιαστεί για τον έλεγχο των ανθρώπινων εγκεφάλων: από ιδεολόγους, ψυχολόγους, προπαγανδιστές, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και άλλα εξαιρετικά εξειδικευμένα άτομα.

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τις σαπουνόπερες, τις ταινίες του Χόλυγουντ, την ποπ μουσική και τα τηλεοπτικά δίκτυα, σχεδόν τα πάντα οδηγούν στην ίδια κατεύθυνση – παρασύροντας τους ανθρώπους μακριά από τις βασικές αρχές του ανθρωπισμού. Αναγκάζοντάς τους να μην σκέφτονται σαν μια ομάδα λογικών, στοργικών, συμπονετικών όντων.

Η πραγματικότητα είτε ευτελίζεται, είτε τοποθετείται σε κάποια φαντασμαγορικά επίπεδα, όπου καμία λογική δεν μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά.

Η πιο σημαντική διαδρομή της ανθρώπινης σκέψης – ο διαλογισμός, τα όνειρα και ο σχεδιασμός νέων και πολύ καλύτερων και πιο ευγενικών μορφών ανθρώπινης κοινωνίας – λείπει εντελώς από την αφήγηση με την οποία οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά της Αυτοκρατορίας και των αποικιών της έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση.

Οι πολίτες της Αυτοκρατορίας εμποδίζονται να σκέφτονται και να ενεργούν με φυσικό τρόπο. Ως αποτέλεσμα, είναι απογοητευμένοι, σε κατάθλιψη, και σύγχυση. Αλλά αντί να επαναστατούν (οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι πια ικανοί για αυτό), γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. Ενώ τα θύματα της Αυτοκρατορίας, σε όλο τον κόσμο, δολοφονούνται, υπόκεινται σε δεινή εκμετάλλευση  και ταπεινώνονται, η οργάνωση του κόσμου φέρνει πραγματικά πολύ λίγη χαρά (αν και πολλά υλικά οφέλη) στους πολίτες της Αυτοκρατορίας – τους Ευρωπαίους και  Βορειοαμερικανούς.

Στο άλλο απώτατο άκρο, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε πρώην και σε νέες αποικίες βομβαρδίζονται επίσης συνεχώς από τα ίδια διεστρεβλωμένα, ανακυκλωμένα και τροποποιημένα μηνύματα. Αντιμετωπίζουν την συνεχή χιονοστιβάδα της προπαγάνδας (ελαφρώς τροποποιημένης για κάθε συγκεκριμένη περιοχή), εκχυνόμενης μέρα και νύχτα από τους διαύλους μετάδοσης της Αυτοκρατορίας: είτε είναι οι σαπουνόπερες, το ευτελέστερο είδος των ταινιών και των βιντεοπαιχνιδιών , είτε ποπ μουσική με επαναλαμβανόμενους νεκρούς εγκεφαλικά στίχους, ξεδοντιασμένη διακοσμητική “τέχνη”, ή “ειδήσεις”,εκπομπές και ρεπορτάζ που μεταφέρονται από τα καθιερωμέναπρακτορεία Τύπου. Τα μηνύματα αυτά διαδίδονται μέσω τοπικών μέσων μαζικής «ενημέρωσης», που με τη σειρά τους ελέγχονται κυρίως από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία συνεργάζονται στενά με το παγκόσμιο, Δυτικό καθεστώς.

Η Αυτοκρατορία και η οργάνωση του κόσμου είναι εγκληματικάρατσιστική και βάναυση, αλλά οι περισσότεροι από τους πολίτες της, ακόμη και οι υπήκοοί της σε λεηλατημένα εδάφη, αναγκάζονται να πιστέψουν ότι είναι στην πραγματικότητα το πιο “ανεκτικό” και “προοδευτικό” σύστημα στη Γη.

*

Υπάρχει ελπίδα ότι η ανθρωπότητα θα επιβιώσει από αυτή τη μαζική παραγωγή ηλιθιότητας;

Ναι, φυσικά και υπάρχει!

Ο αγώνας υπάρχει..

Δεν είναι μόνο οι ρωσικοί, κινεζικοί και ιρανικοί ελιγμοί του ναυτικού που αμφισβητούν τώρα τον δυτικό ιμπεριαλισμό.

Δεν είναι μόνο οι Λατινοαμερικανοί και οι Νοτιοαφρικανοί που κατέβαλαν αποφασιστικές προσπάθειες για να ξαναγράψουν την ιστορία και να οπλίσουν τους ανθρώπους με γνώση, αντί για διπλώματα.

Ο ίσως μεγαλύτερος ζωντανός Ευρωπαίος σκηνοθέτης, ο Εμίρ Κουστουρίτσα, έγραψε πρόσφατα, σαρκαστικά, ότι: «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει με τον βομβαρδισμό του Πενταγώνου από το RT», αναφερόμενος στο ισχυρό τηλεοπτικό δίκτυο «Russia Today». Και σχολίασε:

«Το RT είναι μια πραγματική απειλή για την κρατική προπαγάνδα των ΗΠΑ, καθώς  μπαίνει στα σπίτια τους, των Αμερικανών, σε τέλεια αγγλικά, καλύτερα από ό, τι χρησιμοποιούν στο CNN.” Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να αποκάμει και να επιδιώξει να φιμώσει το RT με τη βία – όπως έκανε το ΝΑΤΟ στη σερβική κρατική τηλεόραση τον Απρίλιο του 1999.

Με τη σειρά του, Ο Κουστουρίτσα προβλέπει ότι η Μόσχα θα καταστρέψει το CNN, το οποίο θεωρεί σημαιοφόρο της αμερικανικής προπαγάνδας: Το “CNN σε άμεσες μεταδόσεις διαβεβαιώνει ότι από τη δεκαετία του 1990 η Αμερική έχει ηγηθεί σε ανθρωπιστικές δράσεις, και όχι πολέμους, και ότι τα στρατιωτικά αεροπλάνα της βρέχουν αγγέλους, και όχι βόμβες!»

Αν και μερικοί από τους μεγαλύτερους στοχαστές που στάθηκαν αντιμέτωποι στην Αυτοκρατορία – Saramago, Galeano και Pinter – έχουν πρόσφατα αποβιώσει, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί από εκείνους που καταφέρνουν να ξεφύγουν από την πλύση εγκεφάλου. Μερικοί έχουν ανασυνταχθεί γύρω από τα νέα μη δυτικά τηλεοπτικά δίκτυα όπως TeleSUR, RT και PressTV.

Είμαστε σαν στο “Φαρενάιτ 451” του Ρέι Μπράντμπερι, ξανά από την αρχή.  Αλλά μερικοί άνθρωποι αρνούνται πεισματικά να κάψουν τα βιβλία τους.

Ακόμη και στη Δύση, ορισμένα ισχυρά μέσα ενημέρωσης – CounterPunch, Dissident Voice, ICH, VNN,  Global Research, και άλλα – κρατάνε το μέτωπο.. Δεν έχουν ακόμη κερδίσει, μακριά από αυτό, αλλά και δεν πεθαίνουν!

Όσο η ανεξάρτητη σκέψη είναι ζωντανή, δεν χάνονται όλα.

“Επαναστατώ. Ως εκ τούτου υπάρχουμε», έγραψε ο Γάλλος φιλόσοφος Albert Camus. Και συμπλήρωσε: «Το αίσθημα της εξέγερσης γεννιέται στην καταπίεση».

Η Αυτοκρατορία αρνείται ότι καταπιέζει τον κόσμο. Κατηχεί τόσο τους καταπιεστές όσο και τους καταπιεσμένους, επαναπροσδιορίζοντας               -στην πραγματικότητα ξαναβαφτίζοντας- την καταπίεση ως ελευθερία.

Όσοι από εμάς, που καταφέρνουμε να ξεφύγουμε από την κατήχησή της επαναστατούμε. Ως εκ τούτου – η ανθρωπότητα εξακολουθεί να υπάρχει.

Το πεδίο της μάχης έχει πλέον επισημανθεί: ΄Εχει τώρα κυρίως να κάνει  με την ενημέρωση και τη γνώση.

Οι πράξεις, τα κόλπα, που εφαρμόζονται από την Αυτοκρατορία είναι βρώμικα, φρικτά, αλλά πολύ διαφανή. Μπορούν να γίνουν αποδεκτά η ανεκτά από δισεκατομμύρια μόνο λόγω της συνεχούς επανάληψης των ψεμάτων, και λόγω των στρεβλωμένων εννοιών που σφυροκοπήθηκαν στον εγκέφαλο των ανθρώπων, μέσω της «βασικής εκπαίδευσης».

Ο πόλεμος για την επιβίωση της ανθρωπότητας διεξάγεται ήδη. Είναι “Ο Μεγάλος Ανθρωπιστικός Πόλεμος” – ο πόλεμος όχι για εδάφη, αλλά για το μυαλό και τις καρδιές των ανθρώπων. Μπορεί επίσης να ονομαστεί “πόλεμος πληροφοριών”, ένας “πόλεμος αποτοξίνωσης”, ή ένας πόλεμος για να φέρει τα ανθρώπινα όντα πίσω στη ζωή από την πνευματική ζάλη τους, από την ύπνωση και την δουλοφροσύνη τους, πόλεμος για έναν πολύ καλύτερο κόσμο, πόλεμος που θα βάζει τη γνώση πάνω από τα διπλώματα και τις σφραγίδες, την ανθρώπινη θέρμη και καλοσύνη πάνω από τη βία και την επιθετικότητα, και τα ανθρώπινα όντα πάνω από τα κέρδη και το χρήμα.

Η νίκη μπορεί να φτάσει μόνο συνοδευόμενη από γνώση, με ανεξάρτητη σκέψη, με ορθολογικό ανθρωπισμό, με συμπόνια και αλληλεγγύη και ανθρώπινη ζεστασιά.

* * *

Ο Andre Vltchek ήταν φιλόσοφος, μυθιστοριογράφος, σκηνοθέτης και ερευνητής δημοσιογράφος. Κάλυψε πολέμους και συγκρούσεις σε δεκάδες χώρες. Τα τελευταία του βιβλία είναι: “Εκθέτοντας τα ψέματα της αυτοκρατορίας” και “Καταπολέμηση του ΔυτικούΙμπεριαλισμούΣυζήτηση με τον Νόαμ Τσόμσκι: Σχετικά με τη δυτική τρομοκρατίαΤο «Pointof No Return» είναι το επικριτικά αναγνωρισμένο πολιτικό του μυθιστόρημα. Το «Ωκεανία» – ένα βιβλίο για το δυτικό ιμπεριαλισμό στο Νότιο Ειρηνικό και το προκλητικό βιβλίο του για την Ινδονησία: “Ινδονησία – Το Αρχιπέλαγος του Φόβου“.                                                                                     Ο Andre Vitchek κάνει ( έκανε)ταινίες για TELESUR και Press TV. Αφού έζησε για πολλά χρόνια στη Λατινική Αμερική και την Ωκεανία, κατοικεί σήμερα και εργάζεται (κατοικούσε και εργαζόταν) στην Ανατολική Ασία και στην Μέση Ανατολή. 

KΑΙ αυτός ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και φιλόσοφος δολοφονήθηκε -όπως γράφτηκε προ εβδομάδων στην Τουρκίαστο πασίγνωστο σταυροδρόμι δολοφονιών δημοσιογράφων (Σαουδαράβων, Αρμενίων, Τούρκων,Κούρδων και του προηγουμένου Ρώσου πρεσβευτή).

Γι αυτές τις δολοφονίες δεν υπήρξε επίσημη διαμαρτυρία ή έστω δημοσιότητα, ούτε στην Γερμανία, την Γαλλία, ή την Σουηδία. Δεν ακούστηκαν θρήνοι της θείας Merkel ή καταγγελίες του Μακρόν, του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ή τουαναμάρτητου ιερατείου των Βρυξελλών και σχέδια κυρώσεων.                        

Προφανώς δεν κρίθηκαν της ίδιας εγκληματικής βαρύτητας μετην νέα δολοφονίαανέκδοτο (πάλι με το τρομακτικό σοβιετικό δηλητήριο Νόβιτσοkτου Ρώσου αντικαθεστωτικού Αλεξέϊ Ναβάλνιπου από το Βερολίνο τώρα επιμένει να γελοιοποιεί τους ξεσαλωμένους σκηνοθέτες, δίνοντας συνεντεύξεις στο Σπίγκελ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ