Ρώσος ειδικός καλεί τον Πούτιν να συντρίψει τον Ερντογάν πριν είναι αργά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Stanislav Belkovsky πιστεύει ότι δεν θα είναι δυνατόν να σταματήσει πλήρως ο πόλεμος μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο πόλεμος μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνδέεται με την επιθυμία του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν να αποκαταστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία», είπε ο Belkovsky στον ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow.

«Συζητάμε πολλές δευτερεύουσες πτυχές, ενώ αποφεύγουμε το κύριο πράγμα. Και το κύριο πράγμα σε αυτήν την κατάσταση είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ο τρέχων πόλεμος αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες του να αποκαταστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και όσο υπάρχει ο Ερντογάν, δεν θα είναι δυνατόν να σταματήσουμε πλήρως αυτόν τον πόλεμο, ακόμα κι αν έρθει μια ανακωχή στο εγγύς μέλλον», είπε.

«Δεδομένου ότι ο Ερντογάν μετέτρεψε την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί αυτό το καλοκαίρι και ο κόσμος κατάπιε ήρεμα αυτό το γεγονός (η Ελλάδα ενήργησε κάπως επιθετικά, αλλά και πάλι όχι ιδιαίτερα), κατέστη σαφές ότι θα πάει παραπέρα και κάτι σαν τον τρέχοντα πόλεμο στο Καραμπάχ θα συνέβαινε. Συνέβη», εξήγησε ο Μπελκόφσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ