Ο Διακοπουλος ομολογεί: «Οποιαδήποτε συμφωνία με την Τουρκία θα είναι κατώτερη των ελληνικών επιδιώξεων»

Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα, αποτελούν οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του τέως Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, αντιναυάρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου, ο οποίος χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών τόσο για την προσφυγή στη Χάγη, όσο και για τις διερευνητικές εντολές Αθήνας – Άγκυρας.

Σε συνέντευξή του, ο προσφάτως παραιτηθείς Σύμβουλος ξεκαθαρίζει πως μια επικείμενη λύση στα ελληνοτουρκικά, μέσω διμερούς συμφωνίας ή μέσω Χάγης θα είναι κατώτερη των ελληνικών επιδιώξεων.

Ειδικότερα, ο κ.Διακόπουλος, τονίζει πως πρέπει να γίνει αντιληπτό, αλλά και αποδεκτό σε όλους, δηλαδή στον πολιτικό κόσμο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και την κοινωνία, πως εάν υπάρξει συμφωνία με τη Τουρκία, ακόμη και μέσω της Χάγης, «αυτή θα υπολείπεται σε έναν βαθμό των απώτερων επιδιώξεών μας.  Αυτό θα είναι το αντίτιμο της ειρηνικής επίλυσης, της σταθερότητας και της απαλλαγής από τον βραχνά της αβεβαιότητας, των συνεχών προκλήσεων και προστριβών».

Το ίδιο ανησυχητικές είναι και οι αναφορές του αντιναυάρχου ε.α. αναφορικά με τον ορίζοντα των διερευνητικών Ελλάδας – Τουρκίας, τον οποίο χαρακτηρίζει «ασαφή και απρόβλεπτο», καθώς, όπως εξηγεί, σχετίζεται με την ειλικρίνεια των προθέσεων της άλλης πλευράς, «η οποία είναι αμφίβολη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ