2/08/2021

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS; Καταγγελίες για παρακράτος μέσα στον ΟΤΕ!

  • 2 michalis3Βαρύτατες καταγγελίες από βουλευτές για παρακολούθηση των συνομιλιών και των κινητών τους έπειτα από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της εξεταστικής!
  • Ομολογία σοκ από τον Μάρτυρα Γιώργο Ιωαννίδη: Έβαλα τη διεύθυνση πληροφορικής να ανιχνεύσει το δίκτυο!! (για ταυτοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος).
  • Οι βιαστές της δημοκρατικής νομιμότητας παραπονούνται για την δημοσιοποίηση των στοιχείων από τα blogs!

Διαβάστε το επίμαχο απόσπασμα με την συγκλονιστική αποκάλυψη για να δείτε τον λόγο που ήθελαν να κρατήσουν την εξεταστική στο σκοτάδι. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας και ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι σε κάποιο βαθμό  ευθυνόφοβος και γι’ αυτό το λόγο μού ετοιμάζει αυτή την εισήγηση με αυτό τον τρόπο. Παρόλα αυτά του  λέω: «Στείλε μου τη σε παρακαλώ με ένα e-mail, ώστε να μπορέσω να την έχω ηλεκτρονικά και να την επεξεργαστώ». Ενώ του το είπα στις 13, μου το στέλνει στις 15 Δεκεμβρίου και μάλιστα μέσω της ιδιαιτέρας του κ. Γ**** Σοφίας, στο e-mail μου στην ΟΤΕΝΕΤ, στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΤΕΝΕΤ (Manager[email protected]).
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Βέβαια, αργότερα, όταν προέκυψαν τα ζητήματα, έβαλα τη Διεύθυνση Πληροφορικής να ανιχνεύσει το δίκτυο και βρέθηκε  ότι προηγουμένως η ιδιαιτέρα  του το είχε στείλει στον ίδιο, προφανώς ο ίδιος το είχε δει –φαίνεται  το όνομά του εδώ πέρα- και στη  συνέχεια μου το έστειλαν, αφού το είχε ελέγξει.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε. Δηλαδή μας λέτε ότι ανοίξατε της I.P address με δική σας πρωτοβουλία, χωρίς άδεια εισαγγελέα;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Όχι, αυτό το πράγμα ήταν μέσα στη λειτουργία του δικτύου. Η Διεύθυνση Πληροφορικής πάντοτε μπορεί και βλέπει τι  γίνεται, μεταξύ ποιών και ποιών πηγαίνει μέσα στο εσωτερικό δίκτυο, δεν βγήκαμε εκτός του εσωτερικού δικτύου.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ερωτώ κάτι. Χρησιμοποιήσατε τη θέση σας στον Ο.Τ.Ε. και την πρόσβαση που είχατε στο reconisation of I.P address για να δείτε σε ποιον ανήκει η I.P address;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Εγώ δεν είχα δική μου θέση. Εγώ δεν έκανα τον έλεγχο. Ζήτησα από τη Διεύθυνση Πληροφορικής να ξέρω εάν αυτό το έγγραφο ανταλλάχτηκε και βρήκαν –όχι από I.P addresses- κανονικά –εδώ θα το δείτε. Δεν φαίνονται I.P addresses εδώ πέρα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από τι φαίνονται;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Φαίνεται ότι η κα Γιάννου το στέλνει στον κ. Μπαριτάκη στο e-mail.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θεωρώ ότι εδώ υπάρχει σοβαρό θέμα…
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Δεν υπάρχει.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ..διότι από τη στιγμή που στέλεχος του Ο.Τ.Ε. που έχει ουσιαστικά τη δυνατότητα του λογισμικού και την ανίχνευση ηλεκτρονικών ιχνών, χρησιμοποιεί τη θέση αυτή και δίνει εντολή, όπως ο ίδιος ο μάρτυς είπε, προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής να ανιχνευτεί το αποτύπωμα το ηλεκτρονικό και η προέλευση e-mail, πρόκειται περί ουσιαστικής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Και αυτή η υπόθεση θα πρέπει να σταλεί άμεσα στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.
Επίσης, να διευρυνθεί κατά πόσον η Διεύθυνση  Προγραμματισμού του Ο.Τ.Ε. χρησιμοποιεί τη δυνατότητα που παρέχει η τεχνολογία και ουσιαστικά η κατοχή των κλειδαρίθμων για να ανιχνεύουν προσωπικές τους υποθέσεις για να δημιουργούν  εκείνες τις συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσουν, είτε ποινικές είτε κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Είτε και αστικές.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και αυτό το λέω, γιατί κάποιοι με ενημέρωσαν ότι στον Ο.Τ.Ε. προχθές το πρωί, μετά την εξέτασή του, ο κ. Βουρλούμης –δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια, ανώνυμο τηλέφωνο πήρα- προσπαθούσε να ανακαλύψει I.P addresses δικές μου, όπως επίσης και να έχει πρόσβαση στον τηλεφωνικό μου αριθμό 697*********, στο κινητό μου τηλέφωνο, για να δει με ποιους συνεννοούμουν. Αυτή ήταν, φαίνεται, η τακτική στελεχών τότε.
Το  καταθέτω, κύριε Πρόεδρε, και ζητώ και την προστασία της Επιτροπής  προς όλα τα μέλη της Επιτροπής. Θεωρώ  ότι είναι ένα από τα πιο  σημαντικά στοιχεία της Επιτροπής  που βγάλαμε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε μάρτυς, δεν απαντάτε εκεί.
Κύριε συνάδελφε, σας άκουσα με μεγάλη προσοχή. Πράγματι, αυτό το θέμα που βάζετε, είναι  πολύ σημαντικό. Με την ευθύνη του  Προϊσταμένου της Στενογραφικής  Υπηρεσίας θα προωθηθεί για τα περαιτέρω.
Κύριε μάρτυς, μπορείτε να συνεχίσετε.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Εγώ δεν απαντάω σε κανέναν. Εγώ σας διαβάζω το e-mail..
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Εσείς απαντάτε σε ερωτήσεις που διατυπώνονται.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Βεβαίως. Εγώ λέω ότι η κα Γιάννου Σοφία μάς έδειξε το e-mail της. Και εδώ είναι γραμμένο, φαίνεται το e-mail από την κα Γιάννου Σοφία στον κ. Μπαριτάκη. Ούτε I.P addresses υπάρχουν, ούτε άλλα. Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε θέμα, χωρίς να υπάρχει, αυτό είναι…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δημιουργούμε θέμα, κύριε, γιατί εάν έχετε τη διεύθυνση του e-mail, δεν χρειάζεται να δώσετε εντολή στη Διεύθυνση Προγραμματισμού του Ο.Τ.Ε. για να δείτε από ποιον προέρχεται το e-mail. Αυτό γίνεται μόνο όταν θέλετε να ανιχνεύσετε ηλεκτρονικό ίχνος. Εάν είχατε e-mail επώνυμο, σημαίνει ότι είχατε και τη διεύθυνση του αποστολέα. Όταν δίνετε εντολή να ανιχνευτεί από την υπηρεσία που αναφέρατε προηγουμένως, σημαίνει ότι δεν είχατε το επώνυμο e-mail, αλλά προσπαθούσατε να ανακαλύψετε ηλεκτρονικό ίχνος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θα παρακαλούσα, όμως, να σταματήσει η συζήτηση γι’ αυτό το θέμα.
Κύριε μάρτυς, συνεχίστε την παρουσίασή σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Εδώ το έγγραφο τα δείχνει όλα, δεν  χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θα το καταθέσετε το έγγραφο.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Θα το δείτε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Όχι μόνο θα το δούμε. Θα το καταθέσετε και για τα Πρακτικά.
—————————————————————————————————————
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Κύριε Πρόεδρε, επειδή στο Ιντερνετ κυκλοφορούν τα Πρακτικά της Επιτροπής σας, όταν διαβάζω ότι εγώ πλαστογράφησα ή ότι παραποίησα έγγραφο, καταλαβαίνετε ότι εγώ πρέπει να απαντήσω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας απαντώ ότι τα Πρακτικά της Επιτροπής μας δεν δημοσιεύονται στο Ίντερνετ.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Εάν ψάξετε θα τα βρείτε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Εάν κομμάτια ή εικασίες ή δημοσιογραφικές εκδοχές, αυτά δεν αφορούν.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Μπορώ να βρω τις διευθύνσεις, να σας τις στείλω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Αυτά δεν αφορούν την Επιτροπή και τη διαδικασία.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ιωαννίδης): Πιθανώς λάθος να γράφτηκε και εγώ να θίχτηκα χωρίς λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Διότι μας ήλθατε προκατειλημμένος ελαφρώς, τουλάχιστον όπως εγώ σας αισθάνομαι. Αλλού σας θέλαμε και αλλού μας πάτε. Γι’ αυτό είδατε και τους κυρίους συναδέλφους να δυσανασχετούν.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν αναφέρομαι σε σας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Επειδή αναφέρθηκε ο μάρτυς και λέει μπορώ να ψάξω να σας δώσω τις διευθύνσεις, να σας πω λοιπόν ότι στο Ίντερνετ, για να μη ψάχνετε άδικα ούτε σεις ούτε ο κ. Βουρλούμης που μαθαίνω ότι ψάχνει στο Ίντερνετ και μέσω της Επιστημονικής Επιτροπής στις IP address, όταν κάποιες εφημερίδες ή κάποιοι δημοσιογράφοι δεν δημοσιεύουν Πρακτικά της Επιτροπής που τα παίρνουν επισήμως από την Επιτροπή, τότε το ελεύθερο Ίντερνετ και ιδίως τα ελεύθερα μπλογκ, θα αποκαλύψουν την πραγματικότητα, ασχέτως των διαφημίσεων που μπορεί να πληρώνει ο Ο.Τ.Ε. ή η SIEMENS ή άλλοι σε ΜΜΕ. Ξέρετε, υπάρχουν ορισμένα μπλογκ στο Ίντερνετ, ελεύθερα ιστολόγια τα οποία δεν παίρνουν διαφημίσεις. Μην ψάχνετε λοιπόν σε IP address. Θα σας πω ότι αν δεν τα βγάζανε θα τα στέλναμε εμείς, θα τα έστελνα εγώ προσωπικά. Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ