5/05/2021

Μπράβο! Βιβλία στα παιδιά των ομογενών της Νοτίου Αμερικής (επιτέλους)

Έξι κούτες με 442 βιβλία εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας ξεκίνησαν το ταξίδι τους για να φτάσουν στη μακρινή ήπειρο της Νοτίου Αμερικής: εκεί που διαβιούν Έλληνες ομογενείς και χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά η Ελληνική πολιτεία προχωρά στην αποστολή εκπαιδευτικού περιεχομένου στις Ελληνικές Κοινότητες της Βραζιλίας, του Περού, της Αργεντινής, της Ουρουγουάης και της Παραγουάης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή βιβλίων με περιεχόμενο εκπαιδευτικού χαρακτήρα ήταν και ένα από τα βασικά αιτήματα που είχαν θέσει οι ομογενείς και αναζητούσαν τη λύση του.

F5C74F07 8901 41F6 A063 53CF26005834
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Οι διαδικασίες ξεπεράστηκαν ταχύτατα με την φροντίδα του Πρωθυπουργικού γραφείου υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, επωμίστηκε την υπογραφή απόφασης για την αποστολή των βιβλίων ενώ τη σκυτάλη πήρε η Διεύθυνση Εκδόσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, που μερίμνησε για την άμεση διάθεσή τους.

29842C7E E706 4613 8AFF B47B66E4E2DB
Η Σοφία Ζαχαράκη

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσσης και ο γ.γ. Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, φρόντισαν για την άμεση αποστολή των βιβλίων και την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος συνοδεία ευχών από το Πρωθυπουργικό γραφείο, οι οποίες τόνιζαν πως κάθε ελληνική καρδιά όπου γης δεν θα πρέπει να λησμονεί ότι οι σκέψεις της πατρίδας και της Ελληνικής πολιτείας τη συντροφεύουν και πως η τελευταία οφείλει συνεχώς να αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον της ανταποκρινόμενη σε αιτήματα των αποδήμων, κάτι που αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθεί -όπως το παράδειγμα των βιβλίων- να πραγματοποιεί συνεχώς.

Η είδηση από το iefimerida.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ