Συμφωνήθηκε εκεχειρία στην Μόσχα !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία συμφώνησαν σε εκεχειρία στο Καραμπάχ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία συμφώνησαν σε εκεχειρία που αρχίζει από σήμερα στις 12:00

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από την συνάντηση με τους προσκληθέντες στην Μόσχα με σκοπό την επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, κοινοποίησε την σχετική κοινή δήλωση.

Στην ανακοίνωση που έγινε μετά από 10 ώρες συνομιλιών, ανακοινώνεται πως οι υπουργοί Εξωτερικών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, αποδέχθηκαν την εκεχειρία από τις 12:00 το μεσημέρι της 10ης Οκτωβρίου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “Με σκοπό την ανθρωπιστική βοήθεια, με διαμεσολάβηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στην κατεύθυνση των κριτηρίων του, κηρύχθηκε εκεχειρία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων, κρατουμένων και νεκρών” ενώ εμπεριέχεται η φράση: ” Η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν και η Δημοκρατία της Αρμενίας με την διαμεσολάβηση των συμπροέδρων της Ομάδας ; του ΟΑΣΕ και στην βάση της ειρηνικής επίλυσης , αρχίζουν το συντομότερο διαπραγματεύσεις”
Στην κοινή ανακοίνωση που μετέδωσε ο Λαβρόφ, αναφέρεται.πως συγκεκριμένες παράμετροι εκεχειρίας στην περιοχή θα αποφασιστούν ξεχωριστά. Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι πλευρές είναι αποφασισμένες να μην αλλάξουν την φόρμα των διαπραγματεύσεων για το θέμα του Καραμπάχ.

https://tr.sputniknews.com/rusya/202010101043003672-rusya-10-saatlik-gorusmelerin-ardindan-azerbaycan-ile-ermenistan-arasinda-daglik-karabag-icin/

10/10/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ