Ψέματα, παραπλάνηση και παντουρκισμός από την Γενί Σαφάκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν βήμα-βήμα προχώρα προς τη νίκη: Ο αρμενικός στρατός της διαλυμένος
Στην δεύτερη εβδομάδα μπήκε η στρατιωτική επιχείρηση, που άρχισε ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν για να απελευθερώσει τα υπό κατοχή εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Την ώρα που ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν, σε περισσότερα του ενός μέτωπα καταγράφει ταχεία προέλαση, η Αρμενία καταγράφει μεγάλες απώλειες. Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας μη μπορώντας να έχει πίσω του την στήριξη της Δύσης και της Ρωσίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία μεγάλη κρίση. Το Αζερμπαϊτζάν όταν η Αρμενία ανακοίνωσε πως μπορεί να κάνει υποχωρήσεις στο θέμα του Καραμπάχ, απάντησε πώς “Αποσυρθείτε αμέσως από τα υπό κατοχή εδάφη”. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει την επιχείρηση για να απελευθερώσει από την κατοχή το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Αρμενία με κατεστραμμένες τις οχυρώσεις ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να σηκώσει τη σημαία της παράδοσης.

Γενί Σαφάκ 9/10/2020

Σχ. : Αυτό είναι ένα τυπικό δείγμα των ειδήσεων που όλες αυτές τις μέρες αναρτούσαν οι κυβερνητικές εφημερίδες στην Τουρκία. Δηλαδή “ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν νικάει”, ¨οι Αρμένιοι είναι δειλοί και βομβαρδίζουν πολίτες”, “τα υψηλής τεχνολογίας όπλα της Τουρκίας σαρώνουν” κλπ. Και αυτά τα έγραφαν και λίγες ώρες πριν την υπογραφή της εκεχειρίας… Πού έγινε προφανώς επειδή δεν πήγαιναν τα πράγματα στο μέτωπο όπως περίμεναν οι Αζέροι.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο σχετικό βίντεο αναρτούν και την δήλωση του πρωθυπουργού της Αρμενίας που είπε ότι “Αν οι Τούρκοι νικήσουν εδώ, μπορείτε να τους περιμένετε και στις πύλες της Βιέννης”. Προφανώς τους άρεσε…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ